A munkanapok áthelyezése miatt

2024.08.03. 10:00

Menetrend-változás a vasúti és a buszos közekedésben

A MÁV-Volán Csoport egy tájékoztatóval szolgált az utasoknak. A munkanap-áthelyezés miatt módosul a vasúti és a buszos menetrend is.

Molnár Emese

Fotó: A MÁV Facebook-oldala

Az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódó munkanap-áthelyezés miatt augusztus 3-án, szombaton a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. Változik az autóbuszos menetrend is - erről tájékoztatta az utazóközönséget a MÁV-Volán Csoport.

menetrend
Augusztus 3-án a pénteki menetrend szerint közlekednek a vonatok. Fotó: a MÁV Facebook-oldala.

Vasúti menetrend

A közlekedési társaság közleményében jelezte, tekintettel a nyári szabadságolásokra és a Balaton felé várható nagyobb utasforgalomra augusztus 3-án az alapmenetrendtől eltérően több közvetlen vonat indul: a szombati munkanap ellenére több Kék Hullám IC is a hosszabb, hétvégi útvonalán közlekedik, így biztosítva közvetlen eljutást a főváros felől, illetve felé. 

Az észak-balatoni tóparti éjszakai vonatok ezen a héten is járnak már péntek estétől.

A hétvégente közlekedő Vitorlás InterRégió, valamint a Csabai Tekergő expresszvonat nem közlekedik augusztus 3-án a munkanap-áthelyezés miatt.

A részletes menetrendet a MÁV-Volán Csoport oldaláról le lehet tölteni.

A Volán járatain is módosított özlekedési rend lép életbe most hétvégén. Fotó: a Volán Facebook-oldala.

Buszos menetrend

A munkanap-áthelyezés miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul: augusztus 3-án, szombaton a nyári tanítási szünetes munkanapon,  augusztus 4-én, vasárnap pedig a munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. A pénztárak augusztus 3-án munkanapi nyitvatartási rend szerint üzemelnek. A további részletek a Volánbusz honlapján érhetők el.

A Volánbusz azt kéri utasaitól, hogy a kényelmetlenségek elkerülése érdekében utazásukat lehetőség szerint előre tervezzék meg.

Valamennyi HÉV-vonalon augusztus 3-án is a tanítási szünetben munkanapokon érvényes menetrend szerint járnak majd a vonatok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában