Ökölvívó matiné

2 órája

Hölgy, aki férfival bokszolt az olimpián

A Dunaújvárosi Ökölvívó Sport Egyesület (DÖSE) vendége nem akárki lesz szombat délelőtt. Az a hölgy érkezik, aki Magyarországot képviselte nyáron az olimpián.

Agárdy Csaba

A Dunaújvárosi Ökölvívó Sport Egyesület (DÖSE) vendége nem akárki lesz szombat délelőtt. A nyári párizsi olimpiai játékokon Magyarországot képviselő hölgy, Hámori Luca érkezik a radari Nyers Rezső Küzdősport Centrumba. 

hölgy
A DÖSE-hez olyanok is járnak edzeni rendszeresen, akik szabadidősportként tekintenek az ökölvívásra. A hölgy szekció is képviselve van.
Fotó: LI

Hölgy a küzdősport centrumban 

Darmos József, a DÖSE vezetőedzője elmondta, hogy Hámori Luca bátyjával jó viszonyt ápol, és így került szóba az ökölvívó dunaújvárosi látogatása. A program, amely 10 órakor kezdődik, bárki számára megtekinthető. Egy kis 
talkshow-szerű műsorral indul a délelőtt, majd kérdezz-felelek következik a közönséggel. Végül Hámori Luca egy harmincperces edzést mutat be. Hámori Luca sokak számára ismert lehet, hiszen az ő mérkőzése az olimpián a négy közé jutásért az egész világsajtót bejárta. A nők 66 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután kikapott a szereplésével botrányt keltő algériai Iman Heliftól. Helif attól híresült el, hogy a szervezetében magas a tesztoszteronszint és a férfiakra jellemző XY kromoszómáik vannak, mégis a női mezőnyben indulhattak. 
Kiderült, hogy Helif biológiailag férfi. A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség korábban úgy döntött, hogy Helif nem vehet részt a világbajnokságokon. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában