Iskolakezdés

2024.08.23. 20:00

Minőség és tanácsadás az ideális iskolaszerek kiválasztásához

Az augusztus végével elérkezett az idő, amikor a családok elkezdik beszerezni az iskolaszereket, hogy felkészüljenek az új tanévre. Az iskolaszer árak, minőség és választék terén is nagy eltérések mutatkoznak, ezért nem mindegy, hol szerzik be a szükséges eszközöket.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A hőség ellenére bizony nyakunkon a szeptember. Így a gyermekes családok bár biztosan figyelik a tanszer kínálatot az üzletekben. Az egyik lehetőség, amit érdemes megfontolni beszerzési forrásként a Papírmadár üzlete, ahol Szabó-Omodi Zsuzsanna üzletvezető segítenek eligazodni a kínálatban.

Szabó-Omodi Zsuzsanna üzletvezető segítenek eligazodni a tanszer kínálatban

Minőség kontra olcsóság, azaz mire érdemes figyelni?

A Papírmadár vezetője szerint a nagy áruházak, mint a Pepco, Lidl és Aldi, vonzó ajánlatokkal csábítanak, de nem mindig éri meg ott beszerezni mindent. A tapasztalatuk szerint sok vásárló végül visszatér a szaküzletbe, hogy minőségi termékeket vásároljon, miután a nagyobb láncokban megvásárolt termékek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. „Amíg megveszik a rossz minőséget, és utána újat kell venni, addig ha szaküzletben kezdene, akkor alapból csak egyszer veszi kellene megvenni, nem kétszer, vagy háromszor” – mondja az üzletvezető. Az olcsó, de gyenge minőségű termékek sokszor nem felelnek meg az elvárásoknak, és hosszú távon nem nyújtanak kielégítő megoldást. 

Az olcsó, de gyenge minőségű termékek sokszor nem felelnek meg az elvárásoknak

Szakértelem és személyes tanácsadás

Az iskolaszerek kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, főleg amikor a tanárok által előírt márkákat és termékeket kell figyelembe venni. A Papírmadárban az üzletvezető személyes tapasztalatait is megosztja a szülőkkel, segítve őket a legjobb döntések meghozatalában. „Nem mindig a legdrágább a jobb” – jegyzi meg az üzletvezető, utalva arra, hogy néha érdemes a drága márkák helyett a megbízhatóan jó minőségű terméket választani, ami a legtöbbször nem a legdrágább.

Az iskolaszerek kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, főleg amikor a tanárok által előírt márkákat és termékeket kell figyelembe venni

Ár-érték arány, mit és hol érdemes megvenni?

Az árak természetesen fontos szempontot jelentenek az iskolakezdés során. Az üzletvezető példákat is hozott: egy iskolatáska ára náluk 12 ezer forinttól 26 ezer forintig terjed, míg egy grafitceruza ára 85 forinttól indul, a legdrágább márkák 400 forint körül mozognak. A 12 darabos színes ceruza készlet 990 forinttól 4600 forintig kaphatók, míg a filctollak ára szintén 990 forintnál kezdődik, és a prémium kategória elérheti a 3800 forintot is.

A filctollak ára szintén 990 forintnál kezdődik, és a prémium kategória elérheti a 3800 forintot is

A szaküzleteben a szülők biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak minőségi termékeket kapnak, hanem olyan szakértelmet is, amely segít elkerülni a felesleges kiadásokat. Az üzletvezető tanácsa: érdemes többet áldozni a tartós, jól használható eszközökre, mint például a megfelelő füzet- és könyvborítókra, amelyek nemcsak védenek, hanem kényelmesebbé is teszik a mindennapi iskolai életet. Ugyanakkor lapunk olvasóinak azt is elárulta az üzletvezető, hogy szeptembertől óriási kiárusítást tartanak majd az iskolaszer termékeikből. 

Az iskolatáska ára a Papírmadár nevű üzletben  12 ezer forinttól 26 ezer forintig terjed

Az iskolakezdés stresszes időszak lehet, de a szakember tanácsait megfontolva a gyerekek a legjobban felkészülve indulatnak az új tanévnek és talán a családi költségvetés terein is enyhíthetünk. A szülők így nyugodtabbak lehetnek, tudván, hogy gyermekeik a legjobb eszközökkel vannak felszerelve, amelyek nemcsak jól néznek ki, de hosszú távon is beválnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában