Rajt

2024.09.07. 08:30

A DKKA elkezdi a szezont, több a hasonló képességű csapat, közöttük a napi forma dönthet

Mintha tegnap fejeződött volna be az előző szezon a női kézilabda NB I-ben, máris itt a következő. A Dunaújvárosi Kohász csapata szombaton az MTK otthonában mutatkozik be.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Kohász játékoskerete, valamint szakmai stábja a 2024/25-ös évadra

Fotó: DKKA

A pontvadászat már a hét közben elkezdődött, a két nagy esélyes, a Győr és a Fradi egyaránt erődemonstrációval kezdett, előbbi 32–21-re a Mosonmagyaróvárt, utóbbi 38–18-ra a Budaörsöt győzte le. A többiek szombaton mutatkoznak be, közte a Kohász is, 15 órától az MTK-val játszanak idegenben.

Szalai Babett az egyik maradó
Fotó: LI

Az első négy mögötti mezőny ezúttal is nagyon sűrű lesz, és a csapatok igazolásait látva, az utóbbi évek legerősebb bajnokságának ígérkezik a mostani. Szinte lehetetlen megtippelni a helyezéseket, most is arra lehet számítani, hogy alaposan körbeverik egymást a csapatok, illetve váratlan verségek, győzelmek is érkeznek majd szinte minden fordulóban.

Ami a Kohászt illeti, a keret egy része kicserélődött. A két légiós, Moreno és Trawczynska Fehérvárra távozott. Ami a magyarokat illeti, Horváth Petra (Budaörs), Csáki Zsófi (Eszterházy), Nick Viktória (Esztergom) igazolt még el. Az érkező külföldiek oldalán két lengyel, Somionka (beálló) és Masla (jobbátlövő), a francia Kopdar (balátlövő) szerepel, és az átigazolási időszak vége előtt sikerült lecsapni a holland felnőtt válogatottban is bemutatkozott  irányító átlövőre, Daphne Luciesre, akinek előtte több külföldi szerződése kútba esett. Kellermann Dóra (irányító) és Gerháth Kincső (balátlövő) Érdről jött, továbbá a Fraditól végleg sikerült megszerezni a balszélső Török Fannit. A keretben a két kapus, Wéninger és Oguntoye maradt, Szalai, Sallai, Arany, Gajdos, Borgyos, Agócs, Paróczy, Horváth Anna, valamint Lakatos szintén. Továbbá a fiatalok közül Krasznai Júlia kapus és Sztanó Kincső kaphat még lehetőséget.

A csapat élén most mutatkozik be első tétmeccsén Gulyás Péter, aki a Veszprém férfi együttesének volt előtte másodedzője. A felkészülés során az együttesel megnyertek egy csehországi tornát, többek között a német bajnokság harmdikjákt is legyőzték. Aztán a dél-koreai bajnok SK Sugar Gliders elleni 39-35-ös hazai vereség következett, végül a NEKA otthonában aratott sima győzelemmel zárták a felkészülési meccseket.

Gulyás Péter
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

– Fontos volt, hogy forgassam a csapatot ezeken a találkozókon, hiszen meg kell találnunk azokat a páros kapcsolatokat, felállásokat, amik fontosak lesznek majd az előttünk álló bajnokság során.

Úgy gondolom, hogy a női élvonalban több hasonló képességű csapat van, ahol a napi forma fog majd dönteni. Minden mérkőzésre a legjobb tudásunk szerint készülünk, hazai pályán pedig a szurkolóinkkal kiegészülve nagybetűs csapatként fogunk küzdeni a szezon során

- Az első mérkőzés mindig különleges, főleg idegenben, de felkészültünk és egy jó mérkőzést szeretnénk játszani – idézte Gulyás Pétert a klub honlapja.

A bajnokság lebonyolítása nem változott, rájátszást nem rendeznek, így az utolsó, 26. forduló után az élen álló csapat lesz a bajnok. Az utolsó kettő pedig kiesik az NB I/B-be.  A 25. és 26. forduló meccseit azonos napon és időben kell lejátszani. 

November 17. és december 21. között pedig hosszú szünet következik, a magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság miatt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában