Árvízvédelmi közlemény

2024.09.16. 13:44

Rácalmás üdülőövezetében szükség van az elővigyázatosságra (képgalériával)

Schrick István, Rácalmás polgármestere a kialakult helyzetre való tekintettel árvízvédelemmel kapcsolatos tájékoztatást tett közzé szeptember 16-án, hétfőn kora délután.

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A tájékoztatást betűhíven közöljük az alábbiakban.

„Rácalmás Város Önkormányzata a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembereivel, illetve az esetlegesen szükséges árvízvédelmi munkálatokban kompetens társszervezetekkel folyamatos kapcsolatban van. A Duna magyarországi szakaszán a vízszint folyamatosan emelkedik, de a szakemberek jelenlegi előrejelzése szerint a vízállás a tetőzés során 30-40 cm-rel alatta marad a 2013-as árvízkor mért vízszintnek. Ez a vízszint Rácalmáson lakóövezetben álló ingatlanokat előreláthatólag nem veszélyeztet, a Bajcsy-Zsilinszky utca végén álló néhány ház kivételével.

Mindazonáltal felhívjuk a Rácalmás üdülőövezetében, nagyvízi meder területen épült Páskom utcai üdülők tulajdonosait, hogy a kertjeikben, alacsonyabban fekvő területen tárolt vagyontárgyaik biztonságba helyezésről gondoskodjanak. Továbbá időben gondoskodjanak szennyvízaknáik kiürítéséről is, a későbbi problémák és a fertőzésveszély elkerülése érdekében. (A szolgáltató elérhetősége: Hazai Kommunális Kft. szennyvízszállítás, tel: 20/805-9009.

Amennyiben az árvízveszély fokozódik, az állam által biztosított homokzsákokkal a lakók védekezési munkálatait az önkormányzat is segíteni fogja.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában