Daruszentmiklós

2024.09.04. 11:26

Az egész környék erre a napra várt (képgalériával)

A nyár utolsó napján tartották meg a mindig jó mulatságot ígérő Falunapot Daruszentmiklóson a Faluparkban. Mindenki szerencséjére a rendezvény az idén is hozta a számításokat. Megélve a reggeltől hajnalig tartó ünnepet, Rauf Norbert polgármestert bátran nevezhetnénk fesztiváligazgatónak is. A sikeresek között emlegetve.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Nem díszvendégnek érkezett

Mondta Varga Gábor a térség országgyűlési képviselője: – Szívesen jöttem ide, mert nagyra értékelem ezt az eseményt. Látni és érezni, hogy alaposan felkészültek rá a rendezők. Ez a Falupark a régió talán legalkalmasabb, remekül fölszerelt, ilyen kisebb fesztiválokra alkalmas közterülete. Biztos lehetsz benne, hogy jövőre valamiben ismét előbbre fognak lépni. Ahogy idejössz, körülnézel, látod és érzed, hogy az idelátogatók azonnal belakják a területet, rengeteg ismerőssel találkoznak és az árnyas fák alatt a mai korban egy nagyon ritka dolgot csinálnak: nem sietve, elbeszélgetnek egymással. Most annak is van az ideje. Újra barátságok elevenednek meg, mások között pedig most születik ez az érzés. Szűkebb és tágabb közösségek alakulnak ki. 

Jó körüljárni és látni ezeket a szolid, de mégis kellemes izgalmakat adó versenyeket. Akár a rekkenő hőségben nagy kihívást jelentő kispályás fociban, vagy a bográcsok mellett sürgölődők közötti főzőversenyt nézzük. Nyilván mindegyiket szenvedéllyel és nagyon komolyan véve űzik, de két meccs, vagy az étel megkavarása után ők is szót váltanak és közösen elfogyasztanak egy italt. Egyikük a mai nap bajnoka lesz a fociban, a másik első a „séfek” között, de attól még barátsággal tölthetik az idejüket egymás társaságában.

Jó meghallgatni másokat

– Itt nincs protokoll, magam is úgy öltöztem, mint a többi vendégek. Ahogy körbesétálok, folyamatosan megállítanak egy-egy szóra. Nem baj az, ha nem mindenkivel értünk egyet a hétköznapi élet, vagy a labdarúgó BL dolgaiban. Jó dolog megismerni a mások gondolataikat is. Mindenkinek ezt ajánlom a hasonló eseményeken. 

Díjak és kitüntetések átadása

– Ezt a napot a rendezők azzal is az ünnepeik közé emelték, hogy ma adták át a település legfontosabb díjait. Ezek nagy dolgok, mert jó példát mutatnak másoknak, az elismertek pedig érezhetik a település megbecsülését. Bár személyesen is ismertem őket, de örülök, hogy osztozhattam az örömükben és gratulálhattam nekik. 

A feladat nagysága

– Legjobban a magam szerepét nem akarom méltatni. Az természetes, hogy a polgármesterként enyém a felelősség, hogy lehetőleg mindenki jól szórakozzon. Ennek csak az egyik része a színpadi műsor, aminek a váza már legalább fél éve aláírt szerződésekkel volt bebiztosítva – mondta Rauf Norbert polgármester.

Egyedül persze nem lehet megbirkózni a tengernyi kihívással

– Nagyon fontosak a természetesnek tűnő feladataink, amikkel az egész napjukat a helyszínen töltők komfortját kívántuk emelni. A Faluparkunk „berendezése”, a technikai háttér kiépítése, a meghívott vendégeink kiszolgálása már egy nagyon komoly csapatmunka nyomán működött az általunk támasztott színvonalon. Pláne úgy, hogy minden évben szeretnénk előre lépni a vendégeink érdekében. 

Itt aztán csupa nagybetűvel írhatnánk a Polgármesteri hivatal dolgozóinak, a képviselő testületünk, az iskolánk és az óvodánk pedagógusainak, a civilszervezeteinknek a névsorát, ahogy a fizikai munkát végzőkét és a számos önkéntesünkét is. Nyilván vannak feszült pillanataink is, de végül mosolygósan zárhatjuk a napunkat. Daruszentmiklós egy kis település, de az elmúlt évek során a közösségi rendezvényeink (pláne a Falunapunk) szerencsére annyira megerősödtek, hogy ahhoz már egy olyan létszámú profi módon fölkészült stábra és technikai háttérre lenne szükség, ami már akkora költséget jelentene, amit nem tudnánk előteremteni, de… Mi egy közösség vagyunk itt Daruszentmiklóson, ahol az említett módon egyszerre tesszük az önként vállalt dolgunkat, és szerencsére a kistérségünkben is, ahol a környező települések egymás mellé állunk, ha valakinek olyan eszközökre van szüksége, amivel valamelyik szomszédunk ki tudja a másikat segíteni. Ennek példái a polgárőrök is, akik ez alkalomból is több településről álltak össze a megnövekedett feladatok ellátására.

Visszatekintve?

– Úgy érzem, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk. Velünk volt az ég is, mert igazi nyári napunk volt, a színpadra lépők meghálálták a bizalmunkat, és nagy büszkeségünk, hogy sokan velünk tartottak ezen a napon. Elismerően beszélhetek a Csapatunkról, akikkel létrehoztuk és lebonyolítottuk ezt a rendezvényt. Ma valamennyien kimondhattuk, hogy jó volt daruszent miklósinak lenni!

Őket tüntették ki Daruszentmiklóson Falunapon

Daruszentmiklós Díszpolgára címet kapott 

Markovics Ferencné Pupp Erzsébet

Daruszentmiklós Községért Díjat kapott 

a Benedek Elek tagiskola leköszönő vezetője, dr. Nagy Margit

és a Szederinda Óvoda és Mini Bölcsőde pedagógusa Kovácsné Sulák Éva

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában