Helyzetjelentés

2 órája

Kezdődik az árvíz utáni helyreállítás

Megfelelően felkészültek a védekezésben résztvevők és fokozottan követik a dunai árhullám levonulását is.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

A Duna múlt szombaton tetőzött térségünkben. Az árhullám jelenleg Bajánál tart, III. fokú készültség mellett- írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság. 

Az Országos Vízjelző Szolgálat mérései szerint ma reggel 7 órakor a vízállás 600 cm volt Dunaújvárosnál, amely a következő hat nap alatt várhatóan 300-325 cm-re csökken majd a hidroinfo.hu jelentése alapján.

Az árhullám levonulása közben a Duna felső szakaszain már a helyreállítási munkálatokat készíttették elő. Az árhullám tetőzése után megkezdődött az árvízzel sújtott területek takarítása, mivel az árvízzel összefüggő fertőzések általában az árhullám után alakulnak ki. A hányással, hasmenéssel járó betegségeket okozó kórokozók jelenhetnek meg az áradó vízben, de fontos figyelmet fordítani a hepatitis fertőzések megelőzésére is. A védekezésben dolgozók számára elengedhetetlen a védőruházat viselése, valamint a rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés, különösen étkezés előtt és után. A közforgalomban elérhető, engedélyezett kézfertőtlenítő szerek használata ajánlott a fertőzések elkerülése érdekében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában