Apa lett Antonio

2024.09.04. 20:00

Lámabébi született az előszállási állatparkban

Nagy boldogság érte az előszállási Egzotikus Állatpark családi közösségét.

Körmendi Erzsébet
A néhány nappal ezelőtt született Túró Rudi, mögött a büszke apa, Antonio, balról pedig az anya Dolores
Forrás: Előszállási Egzotikus Állatpark Fb-oldala

Antonio édesapa lett. Nagy boldogság érte az előszállási Egzotikus Állatpark családi közösségét: csodálatos láma bébi jött a világra a hétvégén. Az állatkert Facebook oldalán tették közzé, hogy a kis jövevény még nem mutatta meg igazán, hogy fiút vagy lányt tisztelhetünk-e benne, de nem hivatalos (állatbarát kisgyermek informátor) forrásunk esküszik rá, hogy fiú. No, de majd meglátjuk, igaza lesz-e ebben. Lényeg az, hogy a bébi gyönyörű és egészséges.

A kis láma keresztelőjéről nincsenek adataink, a nevét viszont tudjuk: Túró Rudi.

Az idén októberben második születésnapját ünneplő előszállási állatpark első lámája Antonio volt, aki már az első találkozásunkkor ismerkedősen belesimította a tenyerembe a fejét és a tenyeremből evett.  Teljesen levett a lábamról – de úgy tudom, nem csak engem, hanem kortól és nemtől eltekintve minden látogatót. Később feleségként Dolores érkezett hozzá Pécsről, az ottani állatkertből. Kettejük vonzalmának most már kézzel fogható, csodálatos jele a kis Túró Rudi érkezése. 

A Dunaújvárosi Hírlap, a duol.hu csapata üdvözli a kis jövevényt, és hosszú, egészséges életet kíván Túró Rudinak és az egész láma családjának.

Az Egzotikus Állatparkban nem Rudi az első állatporonty. Idén áprilisban tettük közzé a hírt, hogy Fekete dámszarvas született az előszállási állatkertben. Ez ritkaságszámba menő hír volt, hiszen a dám szőrzete alapvetően vörösesbarna és pénzérme nagyságú foltok díszítik, azonban ritkán előfordul a fekete valamint a fehér színváltozata is. A parkban így már mind a három változatban megcsodálhatjátok őket.

Valamint Túró Rudi is várja a látogatókat szüleivel együtt a kifutóban szerdától vasárnapig 09:00-18:00-ig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában