Pantaleon Szolidaritási Alap

3 órája

Lemondtak a dunaújvárosi kórház dolgozói jövedelmük egy részéről

Mintegy 9,2 millió forintot ajánlottak fel a kórházi dolgozók tavaly annak érdekében, hogy segítsék azon munkatársaikat, akik váratlan élethelyzetbe kerültek – erről számolt be a Szent Pantaleon Kórház.

Molnár Emese

Forrás: Szent Pantaleon Kórház

Az egészségügyi intézményünk 2023-ban elnyerte a "Gondoskodó kórház" különdíjat, amelyet a Magyar Kórházszövetség XXXV. Kongresszusán vehetett át dr. Kővágó Levente, a kórház főigazgatója (akkor még orvosigazgatóként) és Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató. Ezt az elismerést a családbarát intézkedéseinek köszönhetően érdemelte ki a Szent Pantaleon Kórház. Ilyen például a munkahelyi bölcsőde működtetése; vagy az a kedves gesztus, hogy kék, illetve rózsaszínű zászlót lengetnek az intézmény előtt, ha munkatársaiknak fiú vagy lány gyermeke születik. A díjjal méltatták azt is, hogy a dunaújvárosi intézmény tavaly év elején bevezette a Pantaleon Szolidaritási Alapot.

A kórház közösségi oldalán vázolták, a vezetőség szívügyének tekinti, hogy a nehéz időkben is támogassa munkavállalóit. Ennek érdekében a Bethesda Gyermekkórházban már működő gyakorlat mintájára létrehozták ezt a pénzügyi védőhálót. Az a cél, hogy támogatást nyújtsanak azon kollégáknak és alacsonyabb jövedelemmel rendelkező munkatársaknak, akiknél különös méltánylást érdemlő életkörülmények következtek be. A keret tőkéjét azok a kórházi dolgozók biztosítják, akik önkéntesen és a nyilvánosság számára anonim módon mondanak le jövedelmük egy részéről. Annak érdekében, hogy a jogosult munkatársak részesülhessenek a támogatásból, az osztályvezetőknek minden hónapban írásban kell eljuttatniuk a támogatni kívánt, a kórházzal egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy nevét a Humánerőforrás Gazdálkodási Osztályra. A Szent Pantaleon Kórház büszkén adott hírt arról, hogy 2023-ban összesen 9.260.600 forint felajánlás érkezett az önzetlen dolgozóknak köszönhetően, amellyel 143 kollégát tudtak támogatni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában