Már a helyreállítást tervezik

3 órája

Kisapostag: Feloldották a forgalomkorlátozást a Panoráma utcában - képgalériával frissítve

Horváth László

A homokzsák töltés alatt a Duna

Fotó: Nagy Attila

Fotó: Nagy Attila

A dunai áradás csökkenésével gyorsan visszaállt az élet a normális kerékvágásba a településen. Bár még óvatosnak kell lenni, különösen az árvíz érintette területen. Szerencsére amilyen gyorsan jött a víz, olyan ütemben húzódik vissza a Duna a rendes meder felé. Nagy Attila Kisapostag polgármestere tájékoztatta lapunkat a hétfő helyzetről.

- Örömünkre már több mint fél métert apadt a Duna. A mai napon meg fogjuk szüntetni a Panoráma úti forgalomkorlátozást. Az esti óráktól teljesen szabadon közlekedhetnek a lakosok. A következő feladat a felhasznált és a fel nem használt védekezési anyagok szakszerű, a szabályoknak megfelelő elhelyezése. Remélhetőleg minél előbb visszatér az élet a normális, megszokott kerékvágásba – kaptuk az információt hétfő délelőtt.

A délutáni órákban, egészen pontosan 15 órától ismét szabadon járható a Panoráma utca – ezt a friss hírt a kisapostagi polgárőrség vezetőjétől, Felföldi Jánostól hallottuk, aki megerősítette a korlátozás feloldását. 

Mennyire rohamosan változik, fordul egyre jobbra a helyzet az elárasztott, vagy veszélyeztetett területeken, arról Törjék Szilveszter, a Bárka vendéglő tulajdonosa küldött képeket a dunai árvíz visszahúzódásáról. Szemmel látható, hogy milyen sokat csökkent a vízszint egy nap alatt. 

Törjék Szilveszter, a Bárka vendéglő tulajdonosa a tetőzésről elmondta, hogy folyamatosan mentek a szivattyúk. Szinte alig aludt az elmúlt pár napban. Szerencsére mára már jelentős javulást lehet tapasztalni. Arról, hogy mennyire rohamosan változik, fordul egyre jobbra a helyzet az elárasztott, vagy veszélyeztetett területeken, arról az általa küldött képek tanúskodnak a dunai árvíz visszahúzódásáról. Szemmel látható, hogy milyen sokat csökkent a vízszint egy nap alatt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában