Oktatás

2024.09.02. 11:25

Megújult ebédlő, új laptopok, klímák – kezdődik a tanév a Móriczban is

Tanévnyitó ünnepséggel kezdődött a Móricz iskolában is a tanév.

Fekete Györgyi

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az idei nyár rendkívül mozgalmas volt – hangsúlyozta a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén Szigethy Adrienn, igazgató, aki nagy szeretettel köszöntött minden megjelent szülőt és gyermeket. Az igazgató asszony bemutatta az intézmény új kollégáit. Szomorné Pócs Erika, Juhász Enikő, Mezei-Ablonczy Péter pedagógusokat és négy új pedagógiai asszisztenst is. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Megtudtuk, hogy számos felújításon van túl az intézmény, így a Hungast pályázatának köszönhetően egész nyáron folytak a felújítási munkák az iskola konyhájában és az ebédlőjében. A gyerekek ettől a tanévtől kezdve szebb, kulturáltabb környezetben ebédelhetnek. Megtörtént a helyiségben vízelvezető csatornák cseréje is, így remélhetően megszűnnek a kellemetlen szagokkal is járó dugulások. Kicserélték az épületrészben az elektromos hálózatot, a burkolatokat, cserélik az átadó ablakokat, lámpákat, székeket, asztalokat. 

– A tankerület a tanév végén elvégeztette a tornaterem és a politechnika terem tetejének a szigetelését – hangsúlyozta az intézmény igazgatója – így nyár a beázott, penészes P2, P3-as teremben a vakolás, javítás, festés is sorra kerülhetett. Közösen keressük a megoldást a tornaterem felújítására.

De a fenntartók mellett szülői segítségre is számíthattak. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

– Szülői segítséggel szépült meg két felsős tanterem. Szintén szülői felajánlásra került klímaberendezés az egyik terembe, és a szülői szervezet támogatásával ugyancsak klíma került a számítógép terembe is. Tavalyi évben a tankerülettel közös sikeres pályázatoknak köszönhetően 120 iskolai és 138 tanulói laptopot kapott iskolánk.

Szigethy Adrienn hangsúlyozta, hogy az épület tulajdonosától az önkormányzattól és a szakmai munkát irányító tankerülettől is rengeteg segítséget kaptak, de mindent nem tudnak ők sem biztosítani:

– Éppen ezért vagyunk különösen hálásak a sok önzetlen szülői felajánlásért, segítségért. A szebb környezet, a segítő eszközök mind élhetőbbé, szerethetőbbé teszik az iskolát.Kérem, ha tehetik, továbbra is támogassanak minket.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az iskola továbbra is az ének-zene tanítás zászlós hajója, minden tanuló emelt szinten tanulja az ének-zenét:

– Amellett, hogy hiszünk abban, hogy az értékek teremtése, az összefogás, a kiállás mások elé emberformáló jelentőségét, egyik pillére annak, hogy sikeres, értékes felnőttekké váljanak.

Az igazgató nő beszédét követően az első osztályosok műsorát láthattuk, majd az alsós igazgató-helyettes köszöntötte a Móricz új polgárait.

Ezzel a Móriczban is megkezdődött a tanév.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában