Duol.hu videó

2024.09.06. 07:00

Nem kell ide körforgó, elég öt kiló festék (videóval)

Egy érdekes felvetéssel kereste meg szerkesztőségünket Kiss Sándor járművezető-oktató a Római körúti kereszteződéssel kapcsolatban. Véleménye szerint életveszélyes a kereszteződés sávvezetése, felfestése. Ennek javítása és egy fekvőrendőr megoldaná a helyzetet, talán még a drága körforgalom kiépítésére sem lenne szükség. De lássuk miről is van szó.

Kállai Félix

A Martinovics és a Római körút találkozásához nem kellene több száz millió forintból körforgót építeni

Fotó: Kállai Félix

Kiss Sándor, Dunaújváros egyik legrutinosabb KRESZ és járművezető-oktatója, véleményére érdemes odafigyelni, tanácsa talán életeket menthet meg.

A víztorony kereszteződése egy veszélyesebb kereszteződés. Bár a KRESZ egyértelműen szabályozza az áthaladás szabályait, a rutintalanabb vezetők, vagy a kereszteződést nem ismerők balesetveszélyes helyzeteket teremthetnek. 

A Martinovics Ignác út–Római Körút útvonal egy védett útvonal. Annak ellenére, hogy kanyarodik az út, ez számít a KRESZ alapján egyenes útnak. A többi út alárendelti státuszban van, tehát onnan érkezve elsőbbséget kell biztosítani a védett útvonalon haladónak, vagy arról érkezőnek. Csak van egy „apró” probléma a felfestéssel.

A Martinovics utca felől érkező autós a védett útvonalon (a kanyarodó főúton)  haladva egyből a szembejövő sávban találja magát
Fotó: Kállai Félix 

A videóban arra hívta fel a figyelmünket, hogy a Martinovics útról a Római körút irányába haladva a kanyarodó úttesten a terelővonal mentén kell(ene) haladnunk. Ha így teszünk – ami teljes szabályos –, akkor pontosan a szembejövő sávba vezet minket a felfestés. A másik problémát az okozza, hogy rendszerint a Martinovics útról – a védett útvonalat elhagyva – nagy sebességgel közlekednek az autók a Pince sor felé. 

A járművezető-oktató szerint a felfestést kellene javítani és egy fekvőrendőrt kellene telepíteni mielőtt az önkormányzat súlyos összegeket fizet ki körforgalom építéséért. 

Nézze meg a videót és ossza meg velünk, hogy mit gondol erről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában