Avatás

7 órája

Pusztaszabolcs: Ünnepélyesen átadták az új bölcsődét + galéria

Pusztaszabolcs: Ünnepélyes keretek között adták át Pusztaszabolcs lakosságának az új, két csoportos, huszonnyolc férőhelyes bölcsődét 2024. szeptember 24-én kedden. Pusztaszabolcs: a beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásával és önkormányzati erőforrásból valósulhatott meg.

Horváth László

Szülők, gyerekek örömére új bölcsődét avattak Pusztaszabolcson

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Pusztaszabolcs

pusztaszabolcs
Pusztaszabolcs: Csiki Andrea intézményvezető, Unyi Ferenc kivitelező, Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester, Vezér Ákos jegyző, Szécsi Gábor műszaki előadó és Bognár József műszaki ellenőr vágta át az avató szalagot
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

- Pusztaszabolcs új bölcsődéjének területe korábban is a gyerekeket szolgálta mint iskolaudvar és játszótér – emlékezett köszöntő beszédében Simonné Zsuffa Erzsébet jelenlegi polgármester. Ezután sokáig nem volt a területnek gazdája, majd az elmúlt években rehabilitálódott, és újra a gyerekeket szolgálja. Elfoglalta méltó helyét a város életében, mert a múltból a jövőbe vezető út fontos állomásához érkezett, hiszen ez a beruházás csak a jövőről szólhat. Az elkövetkezendő nemzedékek biztonságáról. 

A bölcsőde felépítése pályázat útján valósulhatott meg. 

2022 tavaszán kihirdetett nyertes pénzügyminisztériumi pályázat 391 millió forinttal támogatta az épület létrejöttét. 

Az önkormányzat 120 millió forintot tett hozzá,

 hogy elérhessenek a használatbavételi engedélyig. Most már csak a működési engedélyre vár az intézmény. A remények szerint egy hónapon belül realizálódik és elkezdődhet a munka – hallottuk a beszédben.

Köszöntötte a megjelenteket a Pusztaszabolcsi Városi Óvoda és Bölcsőde vezetője Csiki Andrea is, aki elmondta, hogy népszerű település Pusztaszabolcs a kisgyermekes családok körében, így igazán szükségszerű volt a bölcsőde megépítése, mert 

nagyon nő a gyermeklétszám

. Csiki Andrea kiemelte  a háttérmunkát, ami szintén fontos területe volt a projektnek.     

Az időkapszulát DR. Egyed Péter alpolgármester helyezte el
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

A folytatásban a munkában résztvevőket köszöntötték, majd egy időkapszulát is elhelyeztek, amit 200 év múlva lehet felbontani. Továbbá a megnyitón bemutatták a bölcsőde személyzetét is, akik egy platánfát ültettek el az épület előtti területen. 

A bölcsőde dolgozói fát ültettek az épület előtti téren 
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Az ünnepi pillanatokat követően a lakosság is betekintést nyerhetett a bölcsőde épületébe, amely minden tekintetben megfelel a kisgyermekek ellátásához. Talán nem meglepő, 

az apróságok pillanatok alatt birtokba vették a termeket, a játékokat, az udvari játszóhelyeket.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gerhard Ákos Velence polgármestere és Pusztaszabolcs testvér-települése Balony polgármestere Tovaryš Krisztián is. Az épületet Édes Gergely tervezte. A kivitelező a székesfehérvári NBU Kft. volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában