Árvíz után

7 órája

Ronyecz Péter hálás, és nagyon elégedett

Az árhullám már tetőzött Magyarországon, sőt, el is hagyta az országot. Most a rendrakás időszakát éljük.

Agárdy Csaba

Adonyban is az „utómunkálatokat” végzik. Ronyecz Péter polgármester elégedett azzal, ahogy kezelték az árvízhelyzetet.

Ronyecz Péter hálás
Ronyecz Péter hálás és elégedett, ahogy az árvízi helyzetet kezelték

Elégedett vagyok azért, mert példaértékű volt az az összefogás, ami nálunk történt. Mindenki tette a dolgát, egy hangos szó nem hangzott el. Nagy hálával, és köszönettel tartozom a polgároknak.

Ronyecz Pétertől megtudtuk, hogy nagy károkat nem okozott az árvíz. Pillanatnyilag a maradék vizet szivattyúzzák, végzik a fertőtlenítést. A közműveket visszakapcsolták, így azok, akiknek el kellett hagyniuk az ingatlanjukat, azok elkezdték a visszaköltözést. Pénteken pedig az önkormányzati közterületeken végzik majd el a fertőtlenítést.
Ha már szóba került a fertőtlenítés, ne feledkezzünk el az adonyi szőlőhegyről sem, ahol sok ásott kút van a telkeken, de a környező településeken is ez a helyzet. 

A kutak fertőtlenítéséről

A kútban lévő vízmennyiség minden köbméterére 100 ml Hypot  kell alkalmazni. A kiszámított Hypo mennyiségből vízzel oldatot kell készíteni, majd az oldatot a kút belső falán kell végigfolyatni. A fertőtlenítőszerrel kezelt kútvizet huszonnégy óráig állni kell hagyni, majd a kút vizét ki kell szivattyúzni. Abban az esetben, ha ekkor érezhető a klórszag, a fertőtlenítés megfelelő volt, ha nem érezhető a klórszag, a kút fertőtlenítését kétszeres mennyiségű fertőtlenítőszer oldattal meg kell ismételni.
Ha klórmészt használunk, akkor a kútban lévő víz minden köbméterére 30 gramm friss klórmeszet számítunk.
A fúrt kutak esetében  az anyacsőbe kell juttatni a Hypo oldatot.

További adonyi hírek

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában