Adony

2 órája

Sokan éltek a szűrés lehetőségével - képgalériával

Az Adonyi Szociális Központ szervezésében szeptember 21-én szombaton egészségnapot tartottak a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárban és a Zichy kastély parkjában. Az eseménynek nagy sikere volt.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

Délelőtt az orvosi rendelő munkatársai vérnyomás, vércukor, koleszterin, testtömeg, COPD (a COPD betegség az egyik leggyakoribb veszélyes tüdőbetegség, ami a tüdő szerkezetének visszafordíthatatlan károsodásával jár), PSA (a PSA-szintje egy egyszerű vérvétellel meghatározható, és segítségével a prosztata megbetegedései jól felismerhetőek) vizsgálatokat végeztek.

Volt bőrgyógyászati teszt – nagyon alapos - talpmasszázs, hátmasszázs és acces bars, egy olyan testkezelés, amely során a fej harminckét pontját finom érintik.

Supliczné Szabó Zitától, az Adonyi Szociális Központ intézményvezetőjétől megtudtuk, nagyon sikeres napon jutottak túl.

- Csak a tüdőszűrésre százötvenen regisztráltak. Ez volt a második egészségnapunk, de már most el kezdtünk dolgozni a kollégáimmal a következőn. Az a tapasztalat, hogy évente egyszer szükség van erre a napra. Ha lehet esetünkben népszerűségről beszélni, azt ki kell emelni, hogy azokra a vizsgálatokra volt leginkább igény, ahova alapvetően nehéz bejutni. A tüdőszűrő mellett a szemészeti és a bőrgyógyászati vizsgálatra volt a legnagyobb igény. A mai nap az adonyiakról szólt, és talán azért is volt ekkora az érdeklődés, mert nem kellet utazni más városba a vizsgálat miatt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában