Dunaújvárosi szakképzés hírei

3 órája

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a jövő heti szakmák napjára készül

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum fontosnak tartja, hogy korszerű eszközökkel folyjon a képzés az intézményeikben.

Fekete Györgyi

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskoláiban az informatikai eszközpark folyamatos fejlesztésére, bővítésére törekednek.  A Centrum közösségi oldalain rendszeresen beszámolnak az egyes intézményekben történt fejlesztésekről, beruházásokról.  Ahogy Piros Marianntól a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kancellárjától olvashattuk, hogy hamarosan a helyükre, azaz a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium -ba kerülnek az iskola által kért tabletek. Notebook-ok, asztali számítógépek és okostáblák érkezése is várható, az egyes iskolák által beadott igények alapján.

Az informatikai eszközök fontos szerepet töltenek be  a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben az oktatásnak

A kancellár fontosnak tartja, hogy hangsúlyozza, hogy a  Dunaújvárosi Szakképzési Centrum egyik legfontosabb célja, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok testközelből ismerkedjenek a különböző szakmákkal. Ezért hozták létre a Digitális Közösségi Alkotóműhely, Dunaújváros-t, ahol a diákok saját kezűleg próbálhatják ki a szakmákhoz szükséges eszközöket és technikákat. Nemrégiben a Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola tanulói léptek a műhelybe: terveztek, csiszoltak, fúrtak, faragtak, és büszkén tértek haza az általuk készített kulcstartókkal. 

A Vasvári általános iskolások próbálhatták ki a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben a különböző szakmákat.

 A jövő héten a dunaújvárosi szakképzés napjára készülnek. 

 

Piros Mariann kancellár hangsúlyozza: Nemcsak élményekkel és színes programokkal várjuk a résztvevőket, hanem meglepetésekkel is!  A rendezvény időpontja október 18. 9:00-17:00 óra, helyszín a  DSzC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola Apáczai utcai épülete. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában