Érmek

2 órája

DKSE remeklés a mesterfokú szerenkénti döntőkben

Vasárnap a tornászok mesterfokú bajnokságának szerenkénti döntőiben remekeltek a dunaújvárosi klub versenyzői. Mayer Gréta felemáskorláton, Makai Lilla gerendán nyert, de Kutasi Hanna és Szij Emese is dobogóra állhatott a DKSE képviselői közül.

Gallai Péter

Mayer Gréta és Makai Lilla a két szerbajnok

Fotó: DKSE

A Győrben rendezett mesterfokú bajnokságon - amivel a felnőttek számára lezárult az idei versenyszezon - a női mezőnyben a DKSE több sportolója indult, Mayer Gréta, Makai Lilla, Kutasi Hanna, valamint Szij Emese. Szombaton az egyéni összetettet rendezték meg, ahol Mayer Gréta nyert, mögötte klubtársa, Makai Lilla holtversenyben lett második.

DKSE
Felemáskorláton a DKSE kisajátította a dobogót, Mayer Gréta lett az első
Fotó: MATSZ/Freschli József

DKSE érmek sora

Vasárnap pedig következtek a szerenkénti döntők. A hölgyek ugráson kezdtek, ahol Péter Sára nyert 12.900 ponttal, őt Mayer Gréta követte 12.750 ponttal, míg Kutasi Hannáé lett a bronzérem, ő 12.100 pontot kapott a gyakorlatára. Makai Lilla itt csak az ötödik lett.

Ezt követte a felemáskorlát, ahol a dunaújvárosiak kibérelték a dobogót. Mayer Gréta (11.900), Szij Emese (11.800) és Makai Lilla (11.000) lett az első három sorrendje, Kutasi Hanna hatodik lett ezen a szeren.

Gerendán Makai Lilla nyakába került az aranyérem, (12.100 pont), őt Péter Sára követte (11.700), míg Mayer Gréta (11.200) vehette át a bronzérmet, Szij Emese végzett a hatodik helyen.

Az utolsó feladat a talaj volt, ahol Péter Sára 12.600 ponttal diadalmaskodott, az ezüstéremet Mayer Gréta vihette haza, (11.900), a bronz pedig Makai Lilla (11.700) nyakába került.

Makai Lilla a gerenda arany mellé még több érmet is szerzett
Fotó: MATSZ/Freschli József

Mayer Grétát a magyar szövetség honlapja idézte: - Összességében elégedett vagyok a hétvégi teljesítményemmel. Két olyan gyakorlat volt, amit rontottam, a többit sikerült jól bemutatnom.

Külön öröm volt számomra, hogy korláton nyertem, ott még sosem sikerült mesteri címet szereznem.

Makai Lilla: - Boldog vagyok, hogy gerendán nyertem, és aranyérmes lettem. A többi szeren is dobogós lettem, mert talajon és korláton is bronzérmet szereztem. 

Az ugráson bizony még van mit csiszolnom a technikámon, ott csalódott vagyok, csak ötödik lettem.

- Az előttem álló időszakban ezen szeretnék javítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában