A rendőrség nyomoz

2 órája

Gépkocsifeltörők garázdálkodtak Dunaújvárosban

Gépkocsifeltörők garázdálkodtak Dunaújvárosban. A gépkocsifeltörők után nyomoz a rendőrség

Molnár Emese

Gépkocsifeltörők okoztak károkat a városban. Egyik olvasónk arról számolt be, hogy szeptember 29-én, vasárnap éjjel a Babits utca környékén több parkoló autót is feltörtek. Értékeket vittek el belőlük, de volt, ahol például egy ásványvizes üveget hagyott hátra a tettes (vagy tettesek). Úgy tudjuk, az érintett gépjárműtulajdonosok értesítették a rendőrséget is, ezért az ügyben hivatalos tájékoztatást kértünk. 

Gépkocsifeltörők
Gépkocsifeltörők garázdálkodtak Dunaújvárosban
Fotó: Zantleitner Ingrid/MW-illusztráció

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta tájékoztató levelében, hogy 2024. szeptember 29-e éjszaka Dunaújvárosban, a Babits Mihály utcában két gépkocsit ismeretlen tettesek feltörtek, melyekből elektronikai eszközöket (mobiltelefon, táblagép), egy harmadik lezáratlan járműből szerszámokat tulajdonítottak el. 

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.

Az áldozattá válás elkerülésének érdekében néhány prevenciós tanácsra is felhívja a rendőrség az állampolgárok figyelmét. Mint azt hangsúlyozzák, nyitott állapotban egy pillanatra se hagyjuk magára autónkat! Minden alkalommal győződjünk meg manuálisan is a jármű lezárt állapotáról!

Gépkocsifeltörők garázdálkodtak Dunaújvárosban

Figyeljünk nagyon amikor magára hagyjuk a járművünket. Ne hagyjunk a gépjármű utasterében értékeket! Lehetőség szerint válasszunk őrzött parkolót, kerüljük az elhagyatott, kivilágítatlan helyeket! Ki- és beszálláskor ügyeljünk arra, hogy semmi és senki ne terelhesse el a figyelmünket! A tolvajok sokszor párban dolgoznak.

Amennyiben autófeltörés áldozatává válunk, azonnal hívjuk a 112-es segélyhívót! A rendőrség kiérkezéséig ne nyúljunk semmihez, őrizzük meg a helyszín állapotát az eredményes felderítés érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában