Petőfi-iskola

3 órája

Olvasás: kisdiákok könyvtári foglalkozásai

Elkezdődtek a könyvtár foglalkozások a Petőfi-iskola 2.a osztály tanulói számára. Az olvasás megszerettetése nagyon fontos már ebben a korosztályban.

Körmendi Erzsébet

Forrás: Petőfi-iskola

A Petőfi Sándor Általános Iskola 2.a osztálya Bálint Judit osztályfőnök vezetésével az idei tanévben is célul tűzte ki , ugyanúgy, mint 1. osztályban, hogy minden hónapban részt vesz a dunaújvárosi József Attila Könyvtár foglalkozásain. Mert az olvasás nagyon hasznos és jó dolog, olvasható az intézmény közösségi oldalán Bálint Judit osztályfőnök összefoglalójában. 

olvasás
Olvasás Forrás: Petőfi-iskola Facebook oldala

Olvasás

"A gyerekeket régi ismerősként köszöntötte Pokornyi Orsolya gyermekkönyvtáros. A tavalyi tanévben is Orsi néni kalauzolta el őket a könyvek birodalmában, ahol természetesen az izgalmas foglalkozások után könyvkölcsönzésre is sor került. Az idei első találkozón átismételték a könyvtárhasználati szabályokat és meseszereplők választása után eljutottak a népmesék kapujába.

Forrás: Petőfi-iskola Facebook oldala

A népmese apja és a mesei jellemzők felidézése után Benedek Elek: Só című népmeséjét tekinthették meg papírszínházi előadásban Orsi néni főszereplésével. Szerepjátékként királynőként és királyokként is tündökölhettek néhány pillanatig.

Forrás: A Petőfi iskola honlapja

Később szót ejtettek a népmese és a műmese jellemzőiről, különbségeiről is. Végül Mesepörgettyű segítségével ismételték át a foglalkozáson hallottakat. A tartalmas foglalkozást ezúttal is könyvkölcsönzés zárta, ahol a gyerekek izgalmas könyveket választottak. Köszönik szépen Orsi néni érdekes, tartalmas munkáját, már nagyon várják a következő találkozót!"

Még több hír a könyvtárból

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában