Vasvári-iskola

2 órája

Szemétszedésért vándorbot is járt

Agárdy Csaba

Vasvári iskola díjátadó

Fotó: Laczkó Izabella

Kisebb ünnepséget tartottak kedden délelőtt a Vasvári Pál Általános Iskolában. Az intézményt ajándékozták meg a takarítási világnapon való nagy létszámban  való részvételéért. (Magát a takarítási világnapot hivatalosan először 1992-ben hirdették meg az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) keretében, és azóta minden év szeptemberének harmadik szombatján rendezik meg.)

Gálosfai Tímea, a Vasvári intézményvezetője az ajándékokkal
Fotó: Laczkó Izabella

A takarítás világnapja mellé állt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja, aminek vezetője, a DLSZ főtitkára, Petrás Gábor. (Társszervezőjük volt a Dechatlon áruház.)

Fotó: Laczkó Izabella

A sportvezető elmondta, az iskolák közül a Vasvári vett részt a legnagyobb létszámban a szemétszedésen. Ebből az alkalomból Petrás Gábor egy vándorbotot (Nyitrai Mihály faszobrász műve) adott át Gálosfai Tímeának, a Vasvári intézményvezetőjének. Az eseményen részt vett Barta Endre alpolgármester, aki kétszázötven mozijegyet adott át az iskolának, ott voltak a Duna Plazma képviselői, akiktől Müller drogéria utalványt kapott az iskola.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában