tárlat

2020.01.06. 12:00

Létrák és tüskék – Orosz Péter műveiből

Orosz Péter (1951–2015) Munkácsy-díjas szobrászművész munkássága egyedi és meghatározó a magyar képzőművészetben.

Tóth Alexandra

2019.09.13. Otthon jó Kaszás Tamás Keserue Zsolt, Várnai Gyula kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben Dunaújváros Kortárs Művészeti Intézet Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Műveit eperfából (és annak háncsából), fenyőből, fűzfából, akácból, szőlővesszőből, és mindezek együttes használatával alkotta, de alapanyagai között feltűnt az ólom, a vas, a textil, ám legjellemzőbb motívuma mindig is a gleditsia (tövises lepényfa) vagy másik nevén Krisztus-tövis volt. A kilencvenes években fából és szögesdrótból állított össze kocka- és gömbszobrokat, az egyiptomi fáraók inspirálta műveket, majd a csonkolt karácsonyfa vált művei alapanyagává. Egyaránt alkotott installációkat és köztéri munkákat. Útja az absztrakcióból az ábrázolóba oda-vissza tartott, miközben geometrikus fragmentumok is megjelentek művészetében. A kiállítás február 7-ig ingyenesen megtekinthető a KMI-ben. A megnyitó január 10-én, pénteken 18 órakor lesz.

Vezető képünk archív.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában