Rockmaraton 2024

2024.07.11. 12:34

Elrajtolt a Rockmaraton - videóval, képgalériával

A Rockmaraton kapunyitására becslések szerint már vagy ezer ember állt be a sorba. A nyitáson mi is ott voltunk, ahol két embert is megszólítottunk. Dr. Rajnics Zsolt Pécsről, Papp Gábor pedig Budapestről érkezett, jól ismerik egymást.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mindketten egész hétre jöttek, ami nem meglepő, hiszen 20 éve résztvevői a Rockmaratonnak. A mostani programból Zsolt kedvencei a Cavalera és a Carcass, de a Judas Priest is érdekli. Gábor pedig elsősorban a Dalriada, az Alestorm és a Moonsorrow miatt jött. Ők mindketten még a pécsi helyszínre jártak, de azt a helyszínt már közel tíz éve kinőtte a koncertsorozat. És nem csak a zene miatt vannak itt, hiszen a fesztivál közönsége egy nagy közösség is, ahol összejönnek a régi és az új arcok is. A Rockmaraton a legnagyobb magyarországi zenei fesztivál között tartják számon: csak a rend kedvéért ide tartozik a budapesti Sziget, a zamárdi Balaton Sound, a Fishing on Orfű, ami még szintén nagy, az a szegedi SZIN és a debreceni Campus és ide sorolják még az EFOTT-ot is. „Minimális alvás, maximáli ivás” szlogen ez utóbbi részét azért mértékkel teszik.

Rákérdeztünk arra is, hogy egy ilyen koncertcunami után mennyi a rehabilitációs idő. Nos a harcedzett rockerek két részre bontották ezt az időszakot. A négynapos fesztivál után jövő hétfőn még mindketten szabadságon lesznek, de igazán a normális életbe való visszatérés akár szűk két hétig is eltarthat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában