Könyvajánló

2024.08.05. 13:00

Ez nemcsak egy romantikus regény, hanem bűnügyi történetet is

Íme egy újabb kötet! A nyári szabadság alatt sokan előveszik azokat a könyveket, amelyeket gyűjtögette, az elmúlt hónapok alatt, hogy: "Ezt majd kiolvasom, amikor lesz rá időm!" A bakancslistás könyveik mellé javasoljuk, hogy válasszanak olyan köteteket is, amelyeket a dunaújvárosi József Attila Könyvtár munkatársai ajánlanak. Ezúttal Fábián Krisztina ajánlja Charles Martin: A ​betűk őrzője (Murphy Shepherd 2.) című regényét.

Körmendi Erzsébet

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Charles Martin understands the power of story and he uses it to alter the souls and lives of both his characters and his readers...
Charles Martin megérti a történet erejét, és arra használja, hogy megváltoztassa mind szereplői, mind olvasói lelkét és életét...

 

Patti Callahan Henry (A New York Times bestseller szerzője)

Forrás: József Attila Könyvtár

Akik ismerik Charles Martin könyveit, azoknak talán ajánlanom sem kell ezt a művét, mert úgyis elolvassák az első résszel együtt.

Azért azt tudnia kell az olvasónak, hogy ez nemcsak egy romantikus regény, hanem bűnügyi történetet is, hiszen a témája az emberkereskedelem.

A főhős, Murphy Sheperd, a világ elől elrejtőzve él. De nem egyedül!

Menedékét olyanokkal osztja meg, akiket Ő maga szabadított ki elrablóik fogságából.

A hegyek között megbújó települést, amit Freetown-nak neveztek el, saját maga tartja fenn, azoknak a segítségével, akiknek megmentette valamelyik hozzátartozóját. Sokan a megmentettek közül ott maradnak, miután felépültek az őket ért testi-lelki traumából. Vagy azért, mert nincs hova menniük, vagy, mert ott érzik biztonságban magukat. Vannak, akik azért maradnak, hogy segíthessenek a többi bántalmazottnak.

A város terjeszkedik és így egyre nehezebb titokban tartani a létezését.

...márpedig sok bűnöző szeretné elkapni Murphyt!

„Aztán egy nap eljöttetek értem, fogtatok, és idehoztatok, én pedig lassan újra megtanultam szabadon lélegezni. Újra láttam a napfényt. Ahogy pedig teltek a napok, mintha megéreztem volna valamit a bensőmben. Valamit, amiről azt hittem rég halott. Ez volt a remény.”

A sorozat első része: A víz őrzője

az ajánlást készítette: Fábián Krisztina

Forrás: https://www.jakd.hu/konyvajanlo

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában