Hagyományteremtő kezdeményezés

2024.09.03. 09:00

Családi punkfesztivál Apostagon

Hazai viszonylatban már az is ritkaság, hogy valahol egy stílustiszta punkfesztivált szervezzenek, de az aztán már végképp különleges, ha mindezt a család számára, zárt körben teszik meg. Márpedig ez történt pár évvel ezelőtt Dunavecsén, és annyira jól sikerült, hogy idén augusztus 23 és 24 között az Apostagi Sporttelepen már mindenki számára nyitottan, Extrem camp elnevezéssel rendezték meg tíz zenekar fellépésével.

Balla Tibor

Fotó: Balla Tibor

Gelencsér László
Fotó: Balla Tibor

Gelencsér László szervező elárulta, hogy 2020-ban Vecsextrém névvel azért szervezték meg haveri, baráti társasággal, barátokkal, rokonokkal a minifesztivált, mert abban az évben elmaradt a Rockmaraton Dunaújvárosban. Akkor az remekül sikerült, minden résztvevő jól érezte magát. Teltek az évek és idén májusban három unokatestvére is ötvenéves lett, tartottak egy nagyobbacska születésnapi bulit, ahol együtt kitalálták, hogy újra kellene rendezni egy hasonló fesztivált, de egy kicsit, komolyabbat, jobbat. Ezzel egybevágott, hogy megkereste őt Kunszentmiklósról a Kunokák elnevezésű banda, hogy szervezzen nekik egy jubileumi koncertet a zenekar fennállásának 30. évfordulójára, ami igazából már 32. Ennek már nem lehetett ellenállni, a dolog eldőlt, fesztivál lesz. Nem is aprózták el, mindjárt 10 fellépőt hirdettek, a névsor a következő: Miniapunk, Keserű, Nézőpont kérdése, Francesco és a Haverok, Laci Akusztik Turbó, Eresz alá szorult Uborka, Pigshit, Kunokák (30+2 éves jubileumi koncert), Hisztéria, Fuck Bad Thigs. Gelencsér már fiatal kora óta nagy kedvelője a műfajnak, bár az első kedvence a Metallica volt. Nagyon vegyes a kép, hogy milyen zenéket hallgat, megmaradt az Iron Maiden, a Deep Purple, a Motörhead, a punkot viszont különösen kedveli, mert ritmusos, dallamos, jól lehet rá bulizni.

Köztudott, hogy a fesztiválok indítása (de a szervezése is) kemény feladat, jó esetben talán a harmadik évben fordulnak nyereségessé. Sokat segített, hogy a település képviselő-testülete a rendelkezésükre bocsájtotta a sportpályát, így legalább a helyszín adott volt az induláskor. Apostag polgármestere, Zakar Zoltán János ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy ha jó visszhangja lesz helyben és a környéken a fesztiválnak, akkor jövőre már ők kérik fel őket, hogy szervezzék meg ismét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában