Szerelem

2 órája

Dunaújvárosi darabot is műsorára tűz a szabadkai Népszínház

Tavaly elmaradt a költözés, a 2024/2025-ös évadban viszont új otthont kap a szabadkai Népszínház, és mind a magyar, mind a szerb társulat évadkezdését ez tartja lázban – hangsúlyozta Venczel Valentin, a szabadkai Népszínház magyar társulatának művészeti igazgatója.

Duol.hu

A fiatal szerelmesek (Magyar Zsófi, Vrabecz Botond)

Fotó: Laczkó Izabella

A társulatvezető rámutatott, hogy a korábbi megbeszélések szerint már az új – voltaképpen a két évtizede megújuló régi – színházépületben kezdődött volna a teátrum 79. évada, így az oda átvitt előadások adaptációjával várták volna a nézőket, a költözés csúszása miatt azonban másként alakul a repertoár. Az új épületbe költözést követően az első előadás, amellyel a közönséget várják a Bal József rendezésében készült Képzelt riport című musical lesz, amelyet a tavalyi évad végén mutatott be a társulat. A kialakult helyzet miatt a már repertoáron lévő előadásokat továbbra is az eddigi játszóhelyen, egy korábbi moziteremből átalakított színházban adják elő, új előadásként pedig egy dunaújvárosi produkciót, Barta Lajos Szerelem című darabját mutatják be, amely a szabadkai Népszínház magyar társulatának és a dunaújvárosi Bartók Színház koprodukciójában jött létre korábban. Mivel ez Dunaújvárosban már nem szerepel a repertoáron, a díszletet, a jelmezeket és a kellékeket átszállítják Szabadkára, ahol a magyar társulat játssza tovább az előadást várhatóan novembertől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában