Fine Art

2024.09.16. 11:00

Festményhatású fotók kiállítása Nagyvenyimen

Tóthné Boldis Beáta amatőr fotós első nyilvános bemutatkozásán zsúfolásig megtelt a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár színházterme. A szeptember 13-án, péntek délután nyílott kiállításon barátok, ismerősök, családtagok, pályatársak, a fotók modelljei és a fotós képalkotás szerelmesei foglaltak helyet. A stílus különleges, ahogy a hozzá való tudás is.

Horváth László

A fotózás kedvelői ízelítőt kaphattak az amatőr, de egyben professzionális fényképezésből és kidolgozottságból

Fotó: Horváth László

Mindig jelentős esemény egy település életében, amikor hazai amatőr képalkotó saját közönség előtt mutatkozik be. Különösen igaz ez, ha az első alkalommal tárja valaki a nyilvánosság elé eddig féltve őrzött titkait, hobbiját. Tóthné Boldis Beáta gyermekkorát Nagykarácsonyban töltötte, majd egy kis ideg Dunaújvárosban élt. 2008-ban Nagyvenyimen alapított családot. Jelenleg a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtárban dolgozik. Közel húsz éve a viharok szerelmese. 2006 óta pedig fényképezőgéppel a kezében vadászik a zivatarokra, szupercellákra. 

A gyermekek mosolya nagy inspirációt ad a munkához
Fotó: Horváth László

A Dunaújvárosi Hírlap rovataiban és az M1 Hír csatornáján többször szerepeltek villámokról, viharokról készült képei. Három és fél éve fordult komolyabbra a kihívás. Hobbiból szenvedély, szenvedélyből hivatás alakult ki. A célok eléréséhez fejlesztette tudását. Elvégezte a Fine Art mesterképzés kurzust, majd a továbbképzést is. A műfajon belül a gyermekfotózás áll legközelebb hozzá. 2024 februárjában a világ legnagyobb amerikai portré fotós versenyén a The Portrait Master Awardon kettő kiemelt bronz és egy bronzérmet ért el fotóival. Munkáit motiválja a gyermekek tiszta mosolya és a természet színes kavalkádja. Alkotásai többször szerepeltek külföldi magazinokban és online magazinokban. A Fine Art stílusról röviden: Időtlen, kortalan, festményszerű portré egy kellemes hangulatú, élményfotózással összehangolva.

A megnyitót követően kérdeztük a fotóst.

Tóthné Boldis Beáta Fine Art fotói már itthon és külföldön is ismertek
Fotó: Horváth László

– A kiállítás miatt nem izgultam, inkább a sok ember elé kiállás és beszéd ami kicsit feszélyezett. Meglátni és egyből megszeretni, így jellemezhető, amiért ezt a stílust választottam. Erős érzelmi döntés volt. Az interneten jött velem szembe egy ilyen fotó és onnantól tudtam, ezt szeretném csinálni én is.

Később más stílus, műfaj?

– Nem szeretnék mást. Ebben fejlődnék tovább. Tökéletesíteném a tudást és technikát – hallottuk röviden az alkotótól.

Barátok, ismerősök, pályatársak írtak elismerő szavakat a vendégkönyvbe
Fotó: Horváth László

A kiállításon a fotós képeit nézegetve az egyszerű szemlélőnek úgy tűnhet, ezek a képek a maga stílusában már tökéletesek. Ezt erősítették meg a gratulációk és a vendégkönyvbe írt sorok is.

Az eddigi modellek is megjelentek a kiállításon. Középen az alkotó Tóthné Boldis Beáta
Fotó: Horváth László

A kiállítás megnyitójában Farkas Erik színművész erre az alkalomra, stílusosan a fényképezéshez hangolt zenés verses műsorát láthattuk. A műsorban verssel közreműködött Pötör Anna és Győri Heléna Afrodité. A tárlatot Mogyorós Mária a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár vezetője ajánlotta a közönségnek. 

A megnyitóra szinte zsúfolásig megtelt a művelődési ház nagyterme
Fotó: Horváth László

A kiállítást október 14-ig szemlézhetjük a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában