Képregény

2024.09.16. 09:00

Pezsgő élet a városi fesztiválon (képgalériával)

Szombaton a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban színes forgatag várta a látogatókat, akik a kinti zord időjárástól menekülve egy pezsgő közösségi élménybe csöppentek. A Képregényfesztivál a kilencedik művészet, vagyis a képregények ünnepe volt, ahol az irodalom és a képzőművészet találkozik, hogy együtt meséljenek történeteket.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A fesztivál kínálata bámulatosan gazdag volt: mangák, képregények, társas- és kártyajátékok, valamint egyedi tervezésű pólók, kitűzők, nyakpántok, ékszerek és relikviák csábították a résztvevőket. A rajongók különleges darabok közül válogathattak, így például Star Wars emléktárgyakat vagy épp The Cure fan art pólókat. A Blankfill standján saját készítésű 3D nyomtatott figurák hódítottak, míg Ghyczy Csongor művei különleges grafikai élményt nyújtottak. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A hazai képregényműfaj egyik emblematikus alakja, a Kockás magazin is képviseltette magát, felelevenítve a magyar képregény hagyományait.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A látogatók nemcsak vásárolhattak, hanem ki is próbálhatták a témához kapcsolódó társas- és kártyajátékokat. Több asztalnál élénk partikat játszottak, ahol a résztvevők különböző világokba merülhettek el, fokozva a közösségi élményt. A programoknak köszönhetően a fesztivál igazi találkozóponttá vált, ahol minden korosztály megtalálta a maga szórakozását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában