Összefoglaló a XX. Tökfesztiválról

2024.09.15. 19:56

Tökös kitartás: a közösség ereje az esőben is győzött (képgalériákkal, videókkal)

A szeptember 13–15. között megrendezett XX. Rácalmási Tökfesztivál nem csupán a helyi közösség erejét és összefogását bizonyította, de a hűvös, esős időjárás ellenére is egy magas színvonalú, élménydús eseményt varázsolt a látogatók számára.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A háromnapos rácalmási rendezvény központjában ebben az évben a több mint száz helyi önkéntes állt, akik fáradhatatlan munkájukkal és elkötelezettségükkel emelték a fesztivált olyan szintre, ahol minden generáció megtalálhatta a számára vonzó programokat még az időjárás kellemetlenségei ellenére is.

A közösség ereje: hűvös, de lelkes péntek

A pénteki nyitónap meglehetősen hűvös időjárással indult, de ez sem tántorította el azokat, akik minden évben izgatottan várják a fesztivál kezdetét. Bár egy gyerekeknek célzott műsor elmaradt, a hangulatot Szeredi Krisztina és Leblanc Győző operett műsora meghozta, majd Kiss Barni és Peter Sramek fokozta.

A fesztivált Schrick István, Rácalmás város polgármestere nyitotta meg, köszöntve a vendégeket, köztük dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselőt és dr. Molnár Krisztiánt, Fejér Vármegye Önkormányzatának elnökét, akik szintén üdvözölték a fesztiválozókat.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az est fénypontja kétségkívül a Bagossy Brothers Company koncertje volt, amely az esős, hideg időjárás ellenére is nagyszerű bulit csinált. Az élményeket az Arató Video Disco időutazása zárta, amely nosztalgikus dallamaival mindenkit táncra perdített.

Szombat: sztárparádé és esőszünet

A szombati nap bővelkedett izgalmas programokban, ám az eső itt is beleszólt a tervekbe. Bár a délelőtti programok még zavartalanul zajlottak, délután Opitz Barbi helyett a solti mazsorettek léptek volna fel, de az időjárás miatt ezt a programot is lemondták. Este DJ Dominiq fellépése is elmaradt, de a ByeAlex és a Slepp koncertje így is megmentette a napot.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A nap közepén a Seprűszínház „A lóvá tett róka” című bábelőadása, valamint az Irigy Hónaljmirigy humoros műsora minden korosztályt lekötött, miközben a Szabados Ádám football freestyle show és workshop látványos bemutatót tartott. A tűzzsonglőrök lenyűgöző produkciója és a Selena & Jade orientális táncbemutatója pedig megalapozta az esti hangulatot.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Vasárnap: családi programok és a fesztivál méltó zárása

A vasárnap a családoké volt, cikkünk élesedéséig semmilyen esemény nem maradt el. Ez alapján a Belvárosi Betyárok gyerekeknek szóló koncertje és a Majorka Színház „Pártás királylány” című előadása varázsolta el a legkisebbeket. Majd a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Lóca Együttes és az Animal Cannibals fellépése után a Bon-Bon koncertje zárta a délutáni programokat. A fesztivál hivatalos záróeseménye 16:30-kor kezdődött.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Közösségi összefogás és önkéntesek: a fesztivál hősei

A fesztivál igazi hősei azok a helyi önkéntesek, akik fáradhatatlanul dolgoztak a háttérben. Szalai Árpád, a fesztivál ötletgazdája és a Városvédő Egyesület tagjai mindent megtettek azért, hogy a programok zökkenőmentesen zajljanak, még az időjárási viszontagságok ellenére is. Schrick István, Rácalmás polgármestere külön köszönetet mondott a helyi közösség összefogásáért, és hangsúlyozta, hogy a közösség ereje az, ami ilyen sikeressé teszi a rendezvényt.

Zárszó: a tökfesztivál, amely mindent kiállt

A XX. Rácalmási Tökfesztivál bebizonyította, hogy egy erős közösség és az önkéntesek kitartása még a legmostohább időjárási körülmények között is képes felejthetetlen élményt nyújtani. Bár az eső sokakat elriasztott, azok, akik kitartottak, egy színes, izgalmas és változatos programokkal teli fesztivált élvezhettek. A Rácalmási Tökfesztivál idén is bebizonyította, hogy a helyi közösség ereje minden kihívást legyőz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában