Labdarúgás

2021.08.31. 21:32

Tartani ezt a jó szériát

Az NB III közép csoportjának ötödik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a Ceglédi VSE gárdáját fogadja ma 16 órától a Dunaújváros Stadionban.

Gróf András

Fotó: LI

Varga Balázs vezetőedző csapata jól kezdte a szezont, aminek következtében listavezetőként készülhetnek a ceglédiek elleni összecsapásra. Legutóbb idegenben is begyűjtötték a három bajnoki pontot, így megfelelő önbizalommal léphetnek pályára a mai meccsen is.

– Rendkívül nehéz talajú, kemény pályán játszottunk Mohácson, amihez nehéz volt alkalmazkodni. Rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki a mérkőzés első félidejében, ráadásul egy büntetőt is kihagytunk. Már szünet előtt lezárhattuk volna a meccset. A fordulást követően voltak lehetőségeink. Nagyon jól játszottunk, de a lehetőségek értékesítésével még vannak problémáink. Ennek ellenére egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Jól sikerültek a nyári átigazolások, aminek köszönhetően tíz ponttal indítottuk a szezont. Bár személy szerint nagyon csalódott vagyok a Kozármisleny elleni hazai döntetlen miatt. Ami a legjobb meccsünk volt a négyből, és pont ott nem sikerült nyernünk. A Cegléd elleni találkozó előtt szerencsére mindenki rendelkezésre áll. A vendégek két vereséggel kezdték a szezont, pedig dobogós helyekért indultak harcba. Azóta rendezték a sorokat, és két bajnoki, valamint egy Magyar Kupa-meccset is megnyertek. Mindenképpen egy erős ellenfélre számítok. A vendégek mestere, Mink Olivér volt edzőm, amikor még játszottam, és két helyen is dolgoztunk együtt edzőként. Tehát jól ismerjük egymást. Remekül motiválja a játékosait, akik biztosan borsot szeretnének törni az orrunk alá. Azonban, ha mi a saját játékunkat jól játsszuk, akkor itthon tudjuk tartani a három pontot – nyilatkozta.

Jakab Dávid hat év után tért vissza az újvárosi együtteshez
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A támadó szekcióban bevethető Jakab Dávid hat év után tért vissza az újvárosi együtteshez.

– Az elmúlt időszakban jó csapatokban játszottam, sok tapasztalatot gyűjtöttem. Úgy gondolom, hogy érett játékosként tértem vissza. Szerencsére egyből itthon éreztem magam. Vannak egyéni és csapatszintű céljaim. Láttam a srácokat játszani néhány meccsen, amelyeken nagyon meggyőzőek voltak. Nem érzem magam rossz állapotban, így nyugodtan készülök a bemutatkozásra – mondta.

A forduló további párosítása a következő: Makó – Iváncsa, Balassagyarmat – MTK Budapest II, Gerjen – Rákosmente, ESMTK – Szekszárd, Ferencvárosi TC II – Hódmezővásárhely, Budapest Honvéd-MFC II – Kozármisleny, FC Dabas – Mohács, Vác – Dabas-Gyón FC, Monor – Paksi FC II.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában