Labdarúgás

2022.09.29. 19:15

A szekszárdi bikavér nem ártott meg a hazaiaknak

Az NB III. közép csoportjának tizedik fordulójában szerdán hazai pályán, a keményen védekező Szekszárdi UFC ellen aratott háromgólos győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgócsapata, így továbbra is veretlen a szezonban.

Gróf András

Fotó: Laczkó Izabella

A kezdő sípszótól kezdve a hazai együttes játszott mezőnyfölényben a szerdai találkozón, de a szekszárdiak szervezett, agresszív, sok futáson alapuló védekezése miatt nem igazán sikerült gólhelyzetet kialakítaniuk. A hajrában Jakab Dávid lövése volt az első veszélyes próbálkozás. A játékrész vége előtt egy perccel azonban megszerezte a vezetést az újvárosi gárda. Jakab bal oldali szögletére rosszul mozdult ki Pomozi, így Hesz Olivér az ötösről zavartalanul bólinthatott az üres kapuba. 
 

A szünet után feljebb tolta a védekezését a Tolna megyei együttes, ami azzal járt, hogy nagyobb területek maradtak a hazai támadók számára. A hetvennegyedik percben Jakab Dávid labdát szerzett az ellenfél térfelének a közepén, majd a jó helyzetben lévő Csiki Norbert elé játszott, aki biztosan lőtt a kapuba (2–0). A végeredményt a kilencvenharmadik percben Jakab Dávid állította be. Egy cselt követően a kapu előterébe vezette a labdát, és lövése Pomoziról a bal felső sarokba vágódott. 

Dunaújváros FC– Szekszárdi UFC 3–0 (1–0) 
DFC: Hegedűs L. – Ferenczy, Hesz, Papp M., Galambos, Barna Zs., Kesztyűs M. (Dorogi R. a 78. p.), Jakab D., Gosztonyi (Varga Sz. a 69. p.), Novák Zs. (Vörös T. a 78. p.), Csiki N. (Székely B. a 84. p.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. 
Szekszárd: Pomozi – Rácz F., Arena, Kiszely (Tóth D. a 73. p.), Füredi, Nagy Zs. (Budai D. a 67. p.), Gellér A. (Sütő E. a 76. p.), Béla D., Lékó R. (Lőrinc D. a 67. p.), Péter D., Csernik. Vezetőedző: Turi Zsolt. 
További eredmények: Kecskeméti TE II–Szolnoki MÁV FC 2–0, Majosi SE–Hódmezővásárhelyi FC 1–3, Budapest Honvéd-MFA II–METON-FC Dabas SE 2–1, Ferencvárosi TC II–ESMTK 1–1, Paksi FC II –Bánk-Dalnoki LA 4–0, Monor–Iváncsa KSE 0–1, Ceglédi VSE–Újpest FC II 2–1. A PTE-PEAC–Balassagyarmat és az MTK Budapest II–Makó találkozók visszalépések miatt elmaradtak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában