Labdarúgás

2022.10.16. 19:36

Sikerükkel megerősítették harmadik helyüket

Az NB III. közép csoportjának tizenharmadik fordulójában a Bánk-Dalnoki LA vendégeként lépett pályára a Dunaújváros FC labdarúgócsapata. Az újvárosiak vasárnap magabiztos győzelmet arattak a Nógrád megyei településen.

Gróf András

Jakab Dávid szerezte a dunaújvárosiak harmadik gólját

Fotó: Laczkó Izabella

Bánk-Dalnoki LA – Dunaújváros FC 0–3 (0–2) 
Bánk-Dalnoki LA: Zima – Kócsa, Darabont, Józsa M. (Érczkövi a 81. p.), Sápi, Héjjas, Bokros (Szentpéteri a 46. p.), Haronisz (Nagy B. a 81. p.), Frey D., Cseri G. (Márkus M. a 46.p.), Kiss K. (Katona G. a 9. p.). Vezetőedző: Tábori Ákos. 
DFC: Hegedűs L. – Molnár S. (Juhász a 88. p.), Tóth G., Papp, Stampfel, Barna Zs. (Szepessy R. a 74. p.), Irimiás (Kesztyűs M. az 56. p.), Jakab D., Varga Sz. (Székely B. a 74. p.), Novák Zs. (Dorogi R. a 74. p.), Csiki. Vezetőedző: Horváth Ferenc. 
 

Jól kezdődött a mérkőzés a dunaújvárosiak számára, hiszen Novák Zsombor már a kilencedik percben betalált a hazaiak kapujába. A harmincegyedik percben Papp Máté találatával kétgólosra nőtt a vendégek előnye. A fordulást követően is az újvárosiak irányították a játék menetét. A hetvenegyedik percben Jakab Dávid szerzett újabb gólt, amivel végleg eldőlt a találkozó sorsa. 
A megszerzett három bajnoki ponttal a DFC megerősítette helyét a dobogón. A listavezető Hódmezővásárhely ugyan magabiztos győzelmet aratott Dabason, de az Iváncsa csak döntetlent játszott hazai környezetben a Ferencváros második számú együttese ellen, így az újvárosiak közelebb kerültek a megyei riválishoz, amelynek egy pont az előnye a második helyen, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott. A forduló előtt még egyforma pontszámmal állt Horváth Ferenc együttesével az ESMTK gárdája, de az erzsébetiek otthon két pontot vesztettek a Majosi SE elleni gól nélküli döntetlennel, így őket leszakította a DFC. 
A forduló további eredményei: Újpest FC II–Paksi FC II 5–4, ESMTK–Majosi SE 0–0, Szekszárdi UFC–Kecskeméti TE II 2–1, METON-FC Dabas SE–Hódmezővásárhelyi FC 0–4, Ceglédi VSE–Monor 1–3, Iváncsa KSE–Ferencvárosi TC II 1–1, Szolnoki MÁV FC–PTE-PEAC 0–3. 
A Balassagyarmat és a Makó visszalépése miatt a Budapest Honvéd-MFA II., valamint az MTK Budapest II. együttese szabadnapos volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában