Országos bajnokság

2024.08.20. 17:00

A dunaújvárosi kenusok a spiccen

Végéhez érkezett a Ma Santé&Beauté Clinique Felnőtt Magyar Bajnokság, amely egyben a nem olimpiai versenyszámok világbajnoki válogatója is volt.

Agárdy Csaba

Az utolsó napra néhány ötezer méteres szám mellett zömében a kétszázas futamok, valamint a para-kajak-kenu versenyek maradtak. Tótka Sándor három év után először indult kétszáz egyesben, a tokiói olimpiai bajnok pedig nem okozott csalódást. A férfi K-2 200 és K-4 200 méteres döntők ezúttal is Séra Miklós Emlékfutamok voltak, párosban címvédés történt. Az épek mellett pénteken a paraszámok is szerepeltek a programban. Az éremtáblázat élén végzett az MVM Szegedi VSE, amely kilenc arany-, négy ezüst-, és hét bronzéremmel zárt Szolnokon. 
A kétszáz méteres távoknál megszokott a szoros a befutó, nem volt ez másképp a nap első döntőjében, a férfi kenu egyeseknél sem. Hajdu Jonatán (Dunaújvárosi KSE), Korisánszky Dávid (Merkapt-Mekler László SE) és Koczkás Dávid (MTK) fej fej mellett haladt, végül csak a hajó berúgása döntött a sorrendről. Ez Hajdunak sikerült a legjobban, őt követte Koczkás, majd Korisánszky. Beszédes, hogy a három dobogós egy tizedmásodpercen belüli különbséggel ért célba. 
Férfi C-2 200 méteren a Fekete Ádám–Mitropoulos Iliász (UTE) párosnak jött ki legjobban a vége, így meg tudták kaparintani az első helyet a Kollár Kristóf–Hodován Dávid (Paksi Atomerőmű SE) kettős előtt. A Hajdu Jonatán–Slihoczki Ádám (Dunaújvárosi KSE) duó ötszázas táv után kétszázon is bronz­érmet lapátolt össze. 
Nem talált legyőzőre a Kollár Kristóf–Hodován Dávid–Hajdu Jonatán–Juhász István (Paksi Atomerőmű SE, DKSE) kvartett férfi C-4 200 méteren. Második helyen a Koczkás Dávid–Slihoczki Ádám–Lugosi Gergely–Uhrin Dávid (Merkapt-Mekler László SE, DKSE) egység szelte át a célvonalat, a bronzérem a Molnár Csanád–Gyányi Milán–Szi­lágyi Balázs–Gyányi Levente (MVM Szegedi VSE) nyakába került. 
A férfi K-2 200 és K-4 200 méteres döntők a hagyományokhoz híven ezúttal is Séra Miklós Emlékfutamok voltak. A legendás Miki bácsi 2007-ben, súlyos betegség következtében hunyt el. Az 1997-ben mesteredzői címmel kitüntetett szakember az MTK színeiben kezdett kajakozni, később szerepelt a korosztályos válogatottakban, telente pedig egy másik sportágnak, a jégkorongozásnak hódolt, amelyben szintén válogatott kerettag lett. 
A háromnapos verseny végén az éremtáblázat élén végzett az MVM Szegedi VSE. (Forrás: kajakkenusport.hu )
 

Hajdu Jonatán kemény küzdelemben az országos bajnokságon
Fotó: kajakkenusport.hu

Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám továbbra is az országos élmezőnyben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában