Foci

2024.08.26. 15:00

Felemás nyitány a vármegyei I. osztályban

Vereséggel kezdett az Adony és a Mezőfalva is. A Csór tizenkettőt vágott a Bodajknak. Dunaújváros is odapörkölt a Fadd együttesének a Mol Magyar Kupában.

Horváth László

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Az első forduló igencsak foghíjasra sikerült, mert a hét találkozóból három elmaradt, illetve majd csak november 23-án és 24-én pótolnak. Nem lépett pályára a Mór – Sárosd, a Dunaújváros – Enying és a Lajoskomárom – Ercsi Kinizsi sem. A megmaradt mérkőzések közül lejátszották a Sárbogárd – Ikarus-Maroshegy 3:1, a Csór Truck-Trailer – Bodajk 12:0, a Tóvill-Kápolnásnyék – KK Grain Kft.-Mezőfalva 1:0  és az Adony – Martonvásár 1:2 meccseket. Utóbb találkozón húsz perces emberhátrány után a házigazdák a 94. percben veszítették el a pontszerzés lehetőségét. 

Adony – Martonvásár

Adony: Andrejev, Hamar, Virág, Balogh, Tóth, Holentoner, Bagóczki, Kelemen, Fábián, Tatár, Fehér. Cserék: Budai, Major, Kőkuti, Bognár, Posztós, Kaló.

Martonvásár: Benkő, Neuvert, Szűcs, Molnár, Füzér, Cservenka, Hernádi, Szilágyi, Spinner, Patkós. Cserék: Farkas, Szedlák, Madar, Kenderesi, Kóka, Gábor, Cziklin.

Gólszerzők: Adonytól Holentoner Edvin. Martonvásártól Gál Benedek, Hernádi Ádám. 

Az első félidőben nem találtak fogást egymáson a csapatok. Martonvásár egy ütemmel gyorsabban játszott ellenfelénél, de igazi helyzetet nem tudott kialakítani. Ahogy a házigazdák sem találtak be a kapuba negyvenöt percig. A gól nélküli helyzetre az áttörést a 80. perc hozta meg, amikor átlövésből Gál szerzett vezetést a vendégeknek. Két perc múlva Adony szépíthetett Holentoner tizenegyesével. A 94 percig tartó összecsapáson azonban mégsem született pontosztozkodás, mert Hernádi gólja a martonvásáriaknak hozta meg a győzelmet. 

- Adony, Boldóczki Sándor: Az első félidőben jobb iramot diktált ellenfelünk, de a szünet utánra szinte elfogytak. A szerencsétlenségünkre húsz percet játszottunk emberhátrányban egy érdekes szituáció után. Két, jól eltalált lövésből kaptunk találatot, amire nem tudtunk válaszolni. Illetve egy büntetőt sikeresen érvényesítettünk. A második félidőben Adony irányította a játékot, így a döntetlen jobban tükrözte volna a meccs képét. Mindenesetre erőnlétileg rendben vagyunk, csak az ilyen helyzetekre szükséges rutin hiányzik még.

Tóvill-Kápolnásnyék – KK Grain Kft.-Mezőfalva

Kápolnásnyék: Palásthy, Kharbuotli, szajkó, Varga, Király, Rózsa, Imrefi, Kiss, Zsigmond, Czottner, Viktor. Cserék: Ferenczi, Árvai, Őz, Nagy, Pigler, Gáspár, Höltzl.

Mezőfalva: Kovács, Balázs, Rózsahegyi, Villám, Rakonczai, Szabó, Sági, Németh, Kovács, Morár, Csontos. Cserék: Kovács, Kiss.

Gólszerző: Varga József

Váradi Tamás: A foghíjas keret ellenére viszonylag jól játszottunk. Az elején 3-5-2-vel kezdtünk, de utána szerkezetet kellett váltani, mert amit játszottak, arra nem volt jó. Utána stabilak voltunk. Meglepő módon a második félidő második felében már mi domináltunk. Ez azt mutatja, rendben vagyunk. Elégedett vagyok a látottakkal. Egy büntető döntött, mi egyet kihagytunk. Mellette volt több helyzetünk is. Haladunk szépen, folytatjuk a munkát. 

A Dunaújváros FC a vármegyei első fordulóban nem lépett pályára. Helyette A Mol Magyar Kupa sorozat 2. fordulójában a Faddi SE otthonába utazott, ahol 1:11-es aránnyal győzött és léphet tovább. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában