Európa-bajnokság

2024.08.27. 20:09

Huszonkettőt lőttek a franciáknak

Agárdy Csaba

Noha a csoportelsőség már megvolt, komolyan vették a magyar lányok a franciák elleni mérkőzést az U19-es vízilabda Európa-bajnokságon, Zágrábban délután. Mindezt a felső divíziós egymeccses gólrekord mutatja a legjobban: 22-nél állt meg a támadógépezet, minden mezőnyjátékos betalált. Köztük a két dunaújvárosi hölgy, Kardos Laura és Kardos Dominika is.

Így a mieink a horvátok és a görögök után a franciákat is legyőzték a csoportmérkőzések során. A háromból három győzelem jutalma pedig egy pihenőnap, majd egy utolsó könnyed felvonás, negyeddöntő az Izrael – Németország találkozó győztesével. Pénteken aztán minden bizonnyal elődöntő az olaszokkal, a többit meglátjuk – de alig várjuk, hogy megláthassuk! - olvasható a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

A-csoport, 3. Forduló

Magyarország – Franciaország 22-5 (5-1, 4-0, 5-1, 8-3)

Gólok: Lendvay 4, Kardos D., Horváth Zs, Mácsai 3-3, Pogonyi, Hajdu 2-2, Gulyás-Oldal, Kardos L., Batizi, Horváth L., Sóti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában