Súlyemelés

3 órája

A POK diákja az ország legjobbja lett

Szombathelyen rendezték meg szeptember közepén a serdülő és ifjúsági súlyemelő országos bajnokságot, ahol a POK diákja, Török Fanni aranyérmet szerzett.

Gallai Péter

Török Fanni

Fotó: POK

A verseny helyszíne a kiváló adottságokkal rendelkező szombathelyi Haladás Sportkomplexum, Tóth Géza súlyemelőterem volt. Az eseményt Hencz Kornél, az MSSZ szakmai alelnöke, egyben a Vas vármegyei szövetség elnöke nyitotta meg. A megmérettetésen részt vett Török Fanni, a Dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ 8. osztályos tanulója is. A fiatal tehetség, mint mindig, ezúttal is nagyon precízen hajtotta végre a feladatot. Szakításban 53 kilóval kezdett, a második fogás 55 kg lett, a harmadikra pedig az 57 kg is sikerült. 

A lökésen 65 kilogrammon jelentkezett be, majd jött a 67 kg, ami másodikra tökéletes lett. Végül az utolsó gyakorlatot lökésben 69 kg-ra emelte, ami nem sikerült. 

Ezzel a 124 klogrammos összetett eredménnyel mind szakításban, illetve összetettben egyéni legjobbját teljesítve, megnyerte az országos bajnokságot a 64 kg-os súlycsoportban. 

Ezenfelül a serdülő korosztály legjobbjának járó serleget is begyűjtötte. Teljesítményével ebben a súlycsoportban az első osztályú minősítése is megvan, mindössze tizennégy évesen. Fanninak nem sok pihenő jut, a következő verseny októberben vár rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában