Birkózás

2 órája

Diákolimpia: a DKSE és Gurics BDSE érmei

Hat dobogós helyezéssel zárta szereplését a DKSE és a Gurics György BDSE a lány és a kötöttfogású országos diákolimpiai döntőben.

Gallai Péter

A DKSE csapata, edzők, Kiss Károly, Telekné László Csilla, Sipos Zsolt

Fotó: DKSE

Az eseményt Tatabányán rendezték meg szeptember végén, az egyik napon az U13-as kötöttfogású sportolók léphettek szőnyegre. Az igen erős mezőnyben a dunaújvárosi klub hét fiatal sportolója küzdött a helyezésekért a diákolimpián, azonban Tombor István vezetőedző beszámolója szerint hiába nyertek több mérkőzést is, végül mindenki e nélkül zárt.

diákolimpia
Diákolimpia: a Gurics GYBDSE csapata, edző Fehér Krisztián
Fotó: DKSE

Az indulók: 32 kg Bányai Levente, 35 kg Utczay Krisztián, 42 kg Davlyatov Szafar és Kaszala Máté, 54 kg Hegedűs Alex és Czeiner Péter, 58 kg Kopasz Sámuel.

A következő napon a lányok mutathatták meg tudásukat három korosztályban (U11, U13, U15). Összesen százhetvennyolc versenyző mondta el az olimpiai esküt az ünnepélyes megnyitón. A DKSE és fiókszakosztálya, a Gurics György BDSE népes csapattal vett részt a viadalon. Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója köszöntötte a versenyzőket, ezután megkezdődtek a küzdelmek három szőnyegen. 

A dunaújvárosi és mezőfalvi lányok nagyon kitettek magukért, a nyolc versenyző, két ezüstérmet, négy bronzérmet és két ötödik helyezést ért el.

- Szinte mindenki a tudása legjavát mutatta meg, 

Krisztián Kíra azonban extra teljesítményt nyújtott. Nincs egy éve, hogy elkezdte a birkózást, így az elvárás a tisztes helytállás volt. Azonban nem foglalkozott a papírformával

- három mérkőzést nyerve, egészen a döntőig menetelt, ott sajnos már nem sikerült a bravúr és ezüstérmet szerzett - mondta Tombor István.

Eredmények:

  • 2. Krisztián Kira
  • 2. Szabó Szilvia
  • 3. Szabó Viktória
  • 3. Lengyel Csenge
  • 3. Barta Krisztina
  • 3. Drapos Noémi
  • 5. Utassy Lilla
  • 5. Tausz Lívia Eszter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában