Vendégjáték

2 órája

A Dunaújváros Futsal nehéz feladat előtt

Nehéz dolga lesz a Dunaújváros Futsal csapatának az NB II nyugati csoport 6. fordulójában, amikor az Airnergy FC vendégei lesznek Budapesten hétfőn este 19.30 órától.

Balogh Tamás

Hétfőn idegenben újabb meccs vár a csapatra

Fotó: Laczkó Izabella

Az ellenfél biztatóan kezdte a bajnokságot, akik jelenleg a 4. helyen állnak, három ponttal a harmadik Dunaújváros Futsal csapata mögött a tabellán. A mérlegük három győzelem és kettő vereség, 21 góljukra 19-et kaptak, de föltehetően az a fontos a számukra, hogy a mérlegüket pozitívnak mondhatják. A nyitányt elég mérgesen kezdték, hiszen csúnyán, 4-1-(2-0)-ra elkapták a Mad Dogs csapatát a hazai pályájukon. Jól jöhetett nekik ez az önbizalmat erősítő siker a Nagykanizsa elleni összecsapás előtt, akik úgy tűnik, hogy alaposan rájuk hangolódtak és otthon tartották a pontokat. A szoros mérkőzésen egymás vérét szívták a felek, s bár a hazaiak folyamatosan maguknál tartották a vezetést, de az Airenergy az utolsó percig ott lihegett a nyakukban.

Dunaújváros Futsal
Németh Tamásék közvetlen riválisukkal játszanak, a Dunaújváros Futsal mögött álló Airnergyvel
Fotó: LI

A harmadik fordulóban esélyt sem adtak az Asterix Érdnek, 7-5-re úgy győzték le őket, hogy a 31. percig meccsben lévő vendégeiket lelépték és még kettőt vágtak nekik. A tihanyi vendégjáték a futsal másodosztályban nem egy sétagalopp a csapatoknak, de az Airenergy ott is megmutatta a foga fehérjét. Egy biztató 0-3-as első félidőt produkáltak, de az ezen megsértődött hazaiak bosszút álltak, és 4-3-ra fordítottak. Végül az elmúlt fordulóban a vendégként náluk szerepelő PTE PEAC csúnyán elbánt velük, 2-5-re kifáztak.

A Dunaújváros Futsal jól jöjjön ki

A tanulság? Amennyiben hagyják őket, az utolsó pillanatig nagy tűzben égnek és a győzelemre törnek, de ha kemény nyomás alatt vannak legyőzhetővé válnak, ahogy mindenki más is. Reméljük, hogy a Dunaújváros Futsal a hétvégi nagypályás viadalokból szerencsésen jön ki, mert akkor megoldhatja a rá váró nem kis feladatot!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában