Vízilabda

3 órája

Amikor már az hittük sima lesz, feltámadt az ellenfél

A DFVE női vízilabdázói kedden este a III. Kerület otthonában játszottak bajnokit. A kiváló kezdés és nagy előny után az ellenfél feltámadt, egy gólra zárkózott fel, de az utolsó negyedben érvényesítette a papírformát az újvárosi csapat.

Gallai Péter

Dobi Dorina három góllal vette ki a részét a sima sikerből

Fotó: Laczkó Izabella

A bajnokság harmadik fordulójában is idegenben ugrott medencébe az eddig két sima győzelmet aratott DFVE együttese. A hazaiak ugyan nulla ponttal várták a meccset, de előző fordulóban többször is nagyobb hátrányt ledolgozva, végül csak egy góllal kaptak ki attól a BVSC-től, amelyik a Bajnokok Ligája csoportselejtezőben felülmúlta az újvárosi együttest. A keddi meccsen is feltámadt a III. Kerület.

feltámadt
Kardos Laura háromszor volt eredményes a meccsen, ahol váratlanul feltámadt az ellenfél
Fotó: Laczkó Izabella

Úgy kezdődött a találkozó, ahogyan reméltük, hiszen Dobi duplájára és a Kardos testvérek góljaira csak egy érkezett hazai oldalról. S ez csak fokozódott, hiszen a második negyed elején újfent Dobi és Kardos Laura révén már öttel, 6-1-re vezetett az újvárosi csapat. 

Aki azt gondolta, ezzel megroppantotta ellenfelét a DFVE, és el is dőlt a meccs, nagyot tévedett. 

Ugyan a játékrész végén ugyanúgy öt volt a felek között, ám következett a harmadik felvonás.

És akkor feltámadt a III. Kerület

Itt pedig két és fél perc alatt zsinórban három emberelőnyös gólt szerzett a III. Kerület, miközben a vendégek sorra hibáztak, 8-6. Szerencsére a DFVE is megtörte a gólcsendjét, de a "vérszagot" kapott hazaiak folyamatosan tapadtak az újvárosiakra. 11-8 után megint ők lőttek kettőt, amivel nagyon szoros lett a meccs. Szerencsére Garda két másodperccel a negyed vége előtt szerzett egy nyugtató gólt.

A záró etap egy ideig a kihagyott helyzetekről szólt, aztán Mahuieu végre háromra növelte az előnyt, miután kihasznált egy emberelőnyt. S ugyanígy tett Kardos Dominika is, 14-10. Ezzel a fórral pedig már a meccs végéig élni tudott a Dunaújváros, ezzel megszerezve harmadik győzelmét. 

A kapott gólok számán a szombati Bajnokok Ligája első csoportmeccsre, amit a címvédő Sabadellel vív a csapat hazai pályán, csökkenteni kell. Ellenben az emberelőnyöket nagyon jó százalékban használták ki.

III. Kerületi TVE - DFVE 12-16 (1-4, 2-4, 7-4, 2-4)

III. Ker.: Pecz - Török 3, Tóth 1, Ráski 4, Gyöngyössy 1, Huszti D., Rajna 1. Csere: Keresztes, Kiss 2, Hajdú R. Vezetőedző: Lukács Dénes.

DFVE: Maczkó - Dobi 3, Kardos L. 3, Horváth, Mahieu 2, Garda 2, Kardos D. 3. Csere: Karnaukh (kapus), Pál 1, Sümegi, Katsimpri 2. Vezetőedző: Maxim Kordonskiy.

Gól emberelőnyből: 5/15, illetve 10/15.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 0/0.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában