Dunaújváros

2 órája

Kispályán is folytatja Azari Zsolt

A Dunaújvárosi Acélbikák egykori jégkorongozója a hoki mellett kispályán futballozik is. Legutóbb kispályán kupagyőztes lett.

Agárdy Csaba

Azari Zsolt a kispályán és a jégen is bizonyított már

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ifjabb Azari Zsolt az utóbbi időben két dologgal hívta fel magára a figyelmet. Szegedre igazolt jégkorongban, míg kispályán labdarúgásban kupagyőztes lett. Kettős szerepléséről beszélgettünk a sportemberrel. 

kispályán
Kispályán nyert tornát a Liberty Dunaújváros

Jégpályán és kispályán

- A tavalyi Andersen Ligás csapatom, a Dunaújvárosi Acélbikák-ASP megszűnt, de még nem  akartam abbahagyni a jégkorongozást. Hívtak Szegedre, gondoltam, kipróbálom magam abban  a csapatban. Itthon edzek az U21-esekkel, csak a meccsekre járok a szegediekkel, persze ha szombatonként ráérek, mert a főállásom továbbra is a Dunaújvárosi Acélbikák Erste Ligás csapatánál betöltött általános igazgatói pozícióm. Szegeden  teljesen  amatőr alapon játszom, nem kértem érte semmit. Most még nyomom, de lehet, hogy ez lesz az utolsó évem a jégkorongban játékosként, hiszen lassan már negyven éves leszek.

De mit keres a hokicsatár a kispályás labdarúgópályán? Méghozzá nem is sikertelenül, hiszen tagja volt a Liberty Dunaújváros csapatának, amely a közelmúltban megnyerte az ország egyik legrangosabb tornáját, az Alcufer Kupát.

Azari Zsolt elmondta, hogy a jégkorong mellett a labdarúgás a másik nagy szerelme, gyerekkora óta futballozik.

- Amikor elkezdtem jégkorongozni, még nem volt jégcsarnok a városban, mindössze öt hónapig volt jég, a többi időben futballoztam. Most is több csapatban  játszom. nagy pályán a baracsiak megyei bajnokságban szereplő öregfiúk bajnokságában, kispályán a dunaújvárosi bajnokság másodosztályában, az Irapuatoban, és a seniorok között a Restorante Azzari Mirage együttesében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában