Hírek

2011.07.01. 09:25

Vasárnap időközi választás

Dunaújváros - Hat jelölt indul a most vasárnapi dunaújvárosi időközi önkormányzati választáson, a nyolcas körzetben. A legtöbb szavazatot kapó jelölt lesz a körzet új képviselője a közgyűlésben.

Szigeti Sándor

A körzetben egészen pontosan 4867 választásra jogosult állampolgárt várnak az urnákhoz öt szavazókörben. (A szavazókörökhöz rendelt utcajegyzéket keretes írásunkban olvashatják.) A szavazás vasárnap reggel hat órától este hétig tart. A választás egyfordulós, ami annyit jelent, hogy a legtöbb érvényes szavazatot elnyerő jelölt lesz a körzet új önkormányzati képviselője. Második forduló nincs, függetlenül a részvételi aránytól.

Az alábbiakban röviden, ábécé-sorrend szerint mutatjuk be az egyes jelölteket:

Horváth Tamás, az LMP jelöltje bemutatkozó sajtótájékoztatóján az elszegényedés megállítását, az átláthatóbb városi gazdálkodást, a Kiserdő rehabilitációját, újabb kerékpárutak építését, összességében egy élhetőbb Dunaújváros megteremtését nevezte meg főbb céljaiként.

Mudra József független jelölt megválasztása esetén az indokolatlanul magas közszolgáltatási, távhőszolgáltatási díjakon változtatna. Megjegyezte: a város eladósodása miatt fogyóban van a pártok becsülete, ezért is szükség van a civil kontrollra.

Pochner László független jelölt kampányában azt mondta: ha bizalmat kap, megpróbálja meggyőzni a Fideszt az általuk választott út járhatatlanságáról. Pochner László szerint a Fidesz hitelfelvételi ámokfutása pénzügyi csőd felé viszi a várost.

Sáfrány Katalin, az MSZP jelöltje egész kampánya során az őszinteség, szakmaiság, párbeszéd hármas jelszavára helyezte a fő hangsúlyt. A képviselőjelölt több alkalommal is kiemelte: a nyolcas körzetben élőkkel közösen szeretné kidolgozni részletes szakmai programját, és ellenpontozná a Fidesz túlsúlyát.

Simon Csaba, a Jobbik jelöltje a közbiztonság helyreállítását és a köztisztaság megteremtését nevezte legfőbb feladatának a Kertvárosban és a Béke városrészben. A jelölt szerint magára hagyták a városrészt, amelynek valódi képviseletre van szüksége.

Sztankovics László, a Fidesz jelöltje a Kertváros rehabilitációját, virágosítását, új parkolók építését, a panelprogram folytatását, az akadálymentesítést, valamint az erdei tornapálya rendbetételét nevezte meg legfontosabb célkitűzéseiként.



34-es  szavazókör, Lorántffy iskola: Ács, Akácfa, Diófa, Hársfa, Kalamár, Nyárfa utca teljes, és Völgy sor teljes. 35-ös, Lorántffy iskola: Baracsi út 47-től páratlan, Erdősor, Kabók-tanya, Kőris, Leitner, Lőtér, Munkás, Radnóti utca, Széna sor, Tanya  1046 folyamatos, Tanya 1051-1058-ig folyamatos, Tavasz u. 1-3. páratlan, Távvezeték utca teljes, Vasúti őrházak teljes.  37-es, Lorántffy iskola: Hajnal, Hold utca, Tűzálló út teljes.   36-os, Százszorszép óvoda: Alájáró dűlő, Béke és Lajos király krt., Hengerész teljes, Tanyák 1048 folyamatos, Tanyák 1062 folyamatos.  38-as, Napsugár óvoda:  Alkotás, Budai N. A., Földes liget, Kandó tér, Verebély út teljes, Március 15. tér 7-től folyamatos, Szabadság út 1/a-1/f-ig páratlan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!