Hírek

2013.09.03. 18:10

Tanévkezdés: alkalmazkodni kell a közlekedőknek is!

Dunaújváros - Átfogó közlekedésbiztonsági programot indított a helyi rendőrkapitányság. A hónap végéig minden városi általános iskola előtt fokozott ellenőrzést tartanak.

Szabó Szabolcs

Megkezdődött a 2013/2014-es tanév, amely nemcsak a diákoknak és a tanároknak, de a közlekedésben résztvevőknek is változást hozott a nyári szünet után, tekintettel arra, hogy ilyenkor megnő a forgalom a közutakon, különösen a tanintézmények környékén. A rendőrök a polgárőrökkel és a közterület felügyelet munkatársaival közösen a tanév kezdetén rendszeresen jelen vannak az iskolák környékén, hogy segítsék a diákok, a szülők, illetve a tanárok biztonságos iskolába jutását.

Dunaújvárosban a Dózsa György Általános Iskola előtt tartottak tájékoztatót (Fotó: Vohlmann György)

Ezzel kapcsolatban kedden reggel a Dózsa György Általános Iskola előtt tartottak tájékoztatót a helyi kapitányság illetékesei. A helyszínen elhangzott, az egyenruhások nemcsak a tanítások előtt figyelik és segítik a gyalogátkelőhelyeknél a tanulók közlekedését, hanem a tanórák végén is az intézmények közelében lesznek, a balesetek megelőzése érdekében. Jelenlétükkel egész szeptemberben segítik a gyalogosok közlekedését, illetve felhívják az autósok figyelmét a megváltozott közlekedési helyzetre. Fejér megyében összesen 102 iskola környékén vannak jelen a járőrök a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel közösen.

Németh Miklós százados a helyszínen a DH-nak elmondta: a rendőrök közbiztonsági feladatokat is ellátnak, munkájukat önkéntes polgárőrök és a közterület-felügyelők is segítik. A 2008-ban indult iskolarendőr-program keretében a tanév első hónapjában fokozottan figyelik majd a rendőrök az általános és középiskolák környékét.

Mint Németh Miklós századostól megtudtuk, közlekedésbiztonsági szempontból a város leginkább veszélyeztett területe a Vasmű út azon szakasza, amely a mozi tér előtt található. Itt, a tiltás ellenére, a gyalogosok rendszerint átkelnek a négysávos úton – mindez fokozott balesetveszélyt eredményez. A helyi kapitányság akciójában az összes iskolarendőr részt vesz, munkájukat a járőrök is segítik, akik fokozott figyelemmel ellenőrzik az iskolák környékét. Az akció a hónap végéig tart majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!