Start

2024.09.15. 20:10

Miniszterelnökség: szeptember 15-től indul a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamára

Szeptember 15-től indul a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamára - tájékoztatta a Miniszterelnökség vasárnap az MTI-t.

MW

Forrás: Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram Facebook-oldala

A Miniszterelnökség közölte: tíz hónapos karrierindító programja keretében idén is várja a diplomás, idegen nyelvet beszélő, 30 év alatti, pályakezdő magyar fiatalok jelentkezését. A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) ösztöndíjasai egy általuk választott minisztérium munkájába bekapcsolódva tölthetnek el hét hónapot, majd három hónapon keresztül szerezhetnek nemzetközi gyakorlatot Magyarország külképviseleteinél vagy nemzetközi szervezeteknél.

A program során a fiatalok heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseken, előadásokon, intézménylátogatásokon vehetnek részt, a minisztériumokban a program ideje alatt szakmai mentorok támogatják fejlődésüket.

A belföldi programszakasz alatt havi 300 000 forintos adó- és járulékmentes ösztöndíjban részesülnek. A külföldi programszakasz ideje alatt pedig – a fogadó ország megélhetési költségeivel arányosan – átlagosan 670 000 forintos ösztöndíjat kapnak.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram már 14 éve támogatja sikeresen a fiatalokat közszolgálati karrierjük megkezdésében, ezzel pedig a közigazgatás elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező és nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlását, hiszen a résztvevők több mint háromnegyedét a programot követően a minisztériumok továbbfoglalkoztatják kormánytisztviselőként

 - emelte ki a Miniszterelnökség.

A pályázati felhívás elérhető az MKÖ honlapján, az online jelentkezési felület 2024. szeptember 15. és október 15. között áll nyitva a pályázók számára - hívták fel a figyelmet a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában