Idegen érdekek

2 órája

Hollik István: Magyar Péterék azt teszik, amit Manfred Weber diktál nekik (videó)

A KDNP országgyűlési képviselője a Parlamentben emlékeztetett: a Tisza Párt az EP-ben megszavazta azt a bizottsági javaslatot, ami a rezsicsökkentés kivezetésére szólít fel – írja a Magyar Nemzet.

MW

Hollik István, a KDNP képviselője azonnal kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. október 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

– Az Európai Unió egy békeprojektnek indult, ám mégis azt kell tapasztalnunk, hogy a világ és benne Európa ma veszélyesebb hely, mint két éve volt – fogalmazott Hollik István a parlamentben. A KDNP országgyűlési képviselője szerint ennek a két legfőbb oka Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikája, valamint a háborúra adott válaszok.

A megváltozott gazdasági és politikai környezetben Brüsszel nem mérte fel jól a saját helyzetét és szembement az európai érdekkel. Ma már a vak is látja, hogy Brüsszel szankciós politikája visszafelé sült el

– mondta.

A Magyar Nemzet cikke szerint a kormánypárti politikus jelezte, hogy a Fidesz–KDNP minden globális válságnál megmutatta, hogy nemzeti hatáskörben is lehet jó válaszokat adni a kihívásokra. Hangsúlyozta, hogy most sem nézhetik ölbe tett kézzel Brüsszel elhibázott politikáját, ezért hirdette meg a miniszterelnök a gazdasági semlegesség programját. Hozzátette: ahhoz, hogy elérjék a gazdasági semlegességet, meg kell őrizni a szuverenitást.

Aggályos, hogy Magyar Péter rálépett a gyurcsányi útra és a szuverenitásról való lemondás mellett érvel

– jegyezte meg Hollik István.

Emlékeztetett, hogy a Tisza Párt az EP-ben megszavazta azt a bizottsági javaslatot, ami a rezsicsökkentés kivezetésére szólít fel. Jelezte, hogy Tarr Zoltán, a Tisza Párt EP-delegációjának vezetője elismerte, hogy az Európai Néppárt álláspontjára támaszkodnak, ami Magyar Péter emberének az elmondása szerint kötelezettség számukra.

Azt teszik, amit Manfred Weber diktál nekik

– fűzte hozzá a KDNP politikusa. Ismertette, hogy a Néppárt igent mond a migrációra, a háborúra, a genderőrületre és a rezsicsökkentés megszüntetésére.

A teljes cikk ITT olvasható.

Menczer Tamás: Magyar Péter odaadná Magyarországot Webernek és Brüsszelnek

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videójában reagál a Tisza Párt elnökének legújabb ámokfutására. Menczer Tamás a bejegyzésében hangsúlyozza: „Brüsszel embere mindent végrehajt, amit mondanak neki, bármilyen szerepet eljátszik, és bármit elmond, bemond, hiszen egy beteges hazudozó. Felkínálja, odaadná Magyarországot Webernek és Brüsszelnek. De ezt mi soha nem fogjuk engedni.”

A teljes videó itt tekinthető meg:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában