Sport

2014.04.06. 18:25

Gyirmót–DPASE: fájó idegenbeli vereség

Egyetlen találat döntött szombaton a Ness Hungary NB II-es labdarúgó-bajnokság huszonkettedik fordulójában lejátszott rangadón.

Gróf András

Gyirmót FC Győr – Dunaújváros PASE 1-0 (0-0)
Gyirmót, 1000 néző.Vezette: Oláh Gábor (Márton, Horváth K.).
Gyirmót FC Győr: Somogyi – Hajba, Lengyel, Lázár, Fejes – Beliczky, Madarász, Sós (Pap a 65. p.), Cseri – Magasföldi (Illyés a 83.p.), Oross (Andorka a 72.p). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Farkas, Kocsis Gábor, Csehi – Sárközi (Jakab a 81. p.), Lázár – Petneházi (Samuel Ato a 82. p.), Böőr, Thiago (Godslove a 71. p.) – Urbin. Szakmai igazgató:Dobos Barna.

A mérkőzés harmadik percében Thiago jobb oldali beadása után Sárközi hét méterről lőhetett, de a hazai védők blokkolta. Két perccel később a Böőr adott középre, de Sárközi a beadás pillanatában megcsúszott, így oda lett a lehetőség. Az első negyedóra végén Petneházi beadása veszélyesen csúszott meg egy fejen, de Lengyel szögletre mentett. A középre ívelt labdát Böőr a rövid saroknál csúsztatta kapura, de Somogyi védeni tudott. Az újabb szöglet után Urbin az oldalhálóba lőtt. A hazaiak Cseri révén a huszonkettedik percben veszélyeztettek először. A játékrész hajrájában Hajba fejelt haza életveszélyesen, de Somogyi az előretörő Urbin elől vetődve hárított.

A lefújás előtt Magasföldi lesről lőtt a léc alá. A fordulást követően Magasföldi fejesét védte Milinte, majd Oross lőtt fordulásból mellé. A hetvenkettedik percben született a hárompont sorsát eldöntő találat. Madarász bal oldali beadását Magasföldi megcsúsztatta, amit Papp először a bal kapufára lőtt, de az újra elépattant labdát már könnyedén helyezte a kapu jobb oldalába (1-0). A hajrában az újvárosiak kettős cserével próbálták legalább az egyik pontot megmenteni, de a vége előtt majdnem a gyirmótiak növelték az előnyüket. Beliczky tizenöt méterről leadott lövését Milinte bravúrral hárította.

Sisa Tibor: – Nagy taktikai csatát láthattak a nézők, amelynek voltak feledhető és szép elemei is. A játékosaim nagy dicséretet érdemelnek, hiszen átgondoltan, igazi csapatként tették a dolgukat.

Dobos Barna: – Céljaink elérése érdekében szerettünk volna pontot, vagy pontokat szerezni. Sokat tettünk a gólért, de a kapu előtt pontatlanok voltunk. Az első félidőben mi domináltunk, a fordulást követően viszont felerősödött a hazai együttes. Összességében így is megérdemeltük volna a döntetlent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!