Dunaújváros

2012.09.04. 05:33

Rendőrök vigyáznak a tanulókra idén is

Dunaújváros - Több ezer általános iskolás, középiskolás korú diák kezdte meg tanulmányait hétfő reggel Dunaújvárosban. Iskolarendőrök segítenek a kisiskolásoknak.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat oktatási igazgatóságának pontos adatai még nincsenek arról, hogy a város általános és középiskolási összesen hány diákkal vágtak neki a 2012/2013-as tanévnek. Az intézményi adatokat most dolgozzák fel.

Az iskolák környékén a legszembetűnőbb változás a Dózsa György Általános Iskolánál van: lezáratta az önkormányzat az intézményhez vezető járdát. A szülők egy része egészen a kapuig akarta autóval vinni a gyereket, felhajtott a járdára, balesetveszélyesen araszolt az iskola felé tartó gyerekek között. Tízéves problémát orvosolt az önkormányzat azzal, hogy a lakókkal egyeztetve, lezáratta a járdaszakaszt, tudtuk meg Pásti Norberttől, a  közterületfelügyelet vezetőjétől, akinek a beosztottai idén is segítenek az iskolakezdéskor.

A rendőrséggel, a városőrökkel és a polgárőrökkel közösen vigyáznak a gyerekekre a tanítási órák előtt és után az iskolák környékén.   Az iskolarendőr program céljaival az iskolák jelentős része egyetértett, azt szívesen fogadták. A  rendőri jelenlét miatt a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, valamint az is érzékelhető, hogy az iskolák környékén az autósok sokkal figyelmesebben közlekednek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!