Erste Liga

4 órája

Nagy csatában - de vereség

A Dunaújvárosi Acélbikák ma este Újpesten vendégeskedtek az Erste Ligában. A DAB 2-1-es vereséget szenvedett.

Agárdy Csaba

Fotó: UTE / Vörös Dávid

Az első harmadban  a nézők nem  láthattak gólt, a második játékrész harmadik percében Mikkel Jensen megszerezte a dunaújvárosiaknak a vezetést. Ezután azonban  már csak két újpesti gól született, ami annyit jelent, hogy a DAB második meccsét is elvesztette az idei Erste Ligában.

UTE - DAB 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

UTE: Rajna (Erdei) – Desrocher 1, Kiss D. (1), Walker, McNulty, Danserau – Franyó, Sol, Kiss P., Páterka, Laskawy – Pokornyi, Tornyai, Szalma, Szabó Rácz 1 (1), Kovács A. (2) – Rósa, Nádasy, Kovács S., Simon P. Vezetőedző: Jason Morgan.

DAB: Tóth B. (Bejó) – Tóth G., Kluuskeri, Mikkel Jensen 1, Zohovs, Watkins – Raskin, Sziszak, Sági M., Hári, Ritter – Faith, Jurkovics, Nagy B., Mazzag, Kuminka – Léhi, Mathias Jensen, Cseh, Sári. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

Fotó: UTE / Vörös Dávid

Jason Morgan:

„Az első harmadban jobb volt a Dunaújváros, többet lőttek kapura, több helyzetet alakítottak ki. Az azonban tetszett, ahogy erre reagáltunk, és külön öröm, hogy egy fiatal játékosunk, Szabó Rácz Maxim fel tudott lépni és egalizált egy remek góllal. A második harmadban már jóval többet lőttünk kapura, jól védekeztünk, és Rajna Miki is jól tartott minket. A záró játékrészben ugyan kihagytunk pár ziccert, de ez benne van, viszont Desrocher gondoskodott arról, hogy nálunk legyen az előny. Az emberhátrányos védekezésünk ma is rendben volt, így megtaláltuk a győzelemhez vezető utat!”

Fotó: UTE / Vörös Dávid

Somogyi Balázs:

„Szeretném megdicsérni a csapatomat, sokat léptünk előre, sokkal szervezettebbek voltunk, mint az előző mérkőzésen. Az első harmad érzelemmentes tapogatózással telt, a második harmadban megjöttek az érzelmek, voltak kiállítások és gólok, közönségszórakoztató játékot láthattak a nézők, a harmadik harmadban mindkét csapat küzdött a győzelemért, de ebből ma az UTE jött ki jobban. Így is büszke vagyok a fiúkra, megyünk tovább!”

A DAB legközelebb hazai pályán játszik, szeptember 22-én vasárnap, 17 órakor a Debrecent fogadják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában