Európai Mobilitási Hét

2 órája

Az autómentes napon ingyenes volt az autóbusz-közlekedés

Idén 23. alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet, amelyhez Dunaújváros önkormányzata is csatlakozott. Az Európai Mobilitási Hét Európa legnagyobb környezetvédelmi és fenntartható közlekedést népszerűsítő kampánya.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az egész héten át tartó takarítási akció mellett Klímavédelmi Akciónapot és Hivatali zöld napot is tartottak, pénteken pedig csatlakoztak az Európai Autómentes Naphoz, mégpedig egyrészt úgy, hogy ezen a napon a helyi buszközlekedés ingyenes volt, másrészt délelőtt kitelepültek a Petőfi Ligetbe, hogy a legfiatalabb korosztály figyelmét is felhívják.
Petrovickijné dr. Angerer Ildikó környezetvédelmi vezető-főtanácsos lapunk kérdésére elmondta, hogy ezen a rendezvényen is szerették volna közvetíteni a környezettudatos magatartást és gondolkodást, a környezetbarát közlekedési módokat és azt, hogy óvjuk, védjük természeti környezetünket.
A kitelepült rendezvényen az óvodától az egyetemig képviseltették magukat. Az óvodások  aszfaltrajzversenyen vettek részt, a Dunaújvárosi Egyetem egy kísérletekkel teli standdal volt jelen, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is képviseltette magát, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, Kiss Dénes rendőr őrnagy és kollégája vett részt a tájékoztatásban. A Vasvári Pál Általános Iskola testnevelő tanára, Lengyel László épített egy ügyességi pályát kerékpárosok, rolleresek részére.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A környezetvédelmi Iroda klímavédelmi rejtvényekkel,  környezetvédelmi és közlekedési totókkal, kvízjátékokkal készült, hiszen az éghajlatváltozások miatti klímavédelem központi kérdés. Csak néhány példa a kérdések közül: Mitől csökkent a Déli-sark feletti ózonlyuk? Hol és hogyan égethetünk avart és kerti hulladékot? Milyen előnyei vannak a passzív háznak? Mit tehetünk  a klímaváltozás káros hatásainak csökkentése érdekében?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában