Dunaújváros

2014.11.07. 17:20

Kupak jött minden mennyiségben...

Dunaújváros - Jóindulat is okozhat gondot: most egy jótékony sofőrre és teherautójára lenne szükség!

Pekarek János

Nagy meglepetésben volt része a minap Ködmön Anitának: emlékeznek, ő az a hölgy, aki műanyagkupakokat gyűjt egy fővárosi, nyolcéves kislánynak, Szintiának, aki napi többszöri epilepsziás rohammal küzd, és Bécsben tudnák csak megoperálni, több millió forintért.

Az akcióban, mint többször megírtuk, a dunaújvárosiak (olvasóink) szíves hozzájárulásával már több száz zsáknyi kupak gyűlt össze. Ezeket fel is vitték Budapestre, ahol a gyűjtőhelyen Szintia édesanyja beváltotta.

Íme, a szorultság, amit az adományok okoztak... (Fotó: Amatőr felvétel)

Arra azonban senki nem számított, ami csütörtökön este történt meg! Ködmön Anita háza előtt két kisteherautó állt meg (a Dunapack helyi gyárának lelkes munkatársai jóvoltából), és azzal a lendülettel kettőszáz nagy műanyazsáknyi kupakot pakoltak le a ház előtt. Jobb híján, a lakók közreműködésével a pincében helyezték e a zsákokat, a képen látható körülmények között.

Nyilvánvaló, hogy ez így nem maradhat sokáig. Ködmön Anita olyan fuvarozót keres, aki hozzájárulásként felvinné Pestre a zsákokat, mondjuk, november 22-i hétvégén...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!