Etesd az Eszed!

4 órája

Egészséges táplálkozás – erről is tanítanak az Aranyban

Október 4-én különleges programra került sor az Arany János Általános Iskolában. Az Okos Doboz „Etesd az Eszed!” bázisiskolai projekt keretében egészségnap zajlott, amelyen a 3–7. évfolyamos diákok interaktív feladatok segítségével gazdagíthatták tudásukat az egészséges táplálkozás.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Okos Doboz „Etesd az Eszed!” programot Kiss Andrea és Anderkó Ivett, az iskola két elhivatott pedagógusa szervezte, akik maguk is lelkesen beszéltek a kezdeményezésről. „Ez egy országos kihívás, amelyhez tizenhét bázisiskola csatlakozhatott, mi pedig büszkén képviseljük az egészségtudatos táplálkozásról szóló programot Dunaújvárosban. A gyerekek izgatottan vetették bele magukat a feladatokba, és már most rengeteg új ismeretet szereztek az egészséges táplálkozásról” – mondta Kiss Andrea, kémia-biológia szakos tanár.

Egészséges táplálkozás
Kiss Andrea és Anderkó Ivett, az iskola két elhivatott pedagógusa szervezte az egészséges táplálkozással foglalkozó programot az Aranyban
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az egészséges táplálkozás: erről is tanítanak az Aranyban

Az egészségnap célja, hogy játékos formában hívja fel a figyelmet az étkezési szokások és a mentális teljesítmény közötti kapcsolatra. A gyerekek interaktív, digitális feladatokon keresztül tanulhattak az Okos Doboz online platform segítségével, amely nemcsak izgalmas kihívásokat kínált, de versenylehetőségeket is. „Nagyon fontos, hogy a gyerekek ilyen fiatalon megtanulják, hogyan befolyásolja az étkezés a mentális és fizikai jólétüket. Ez a tudás most formálódik, és meghatározó lehet a jövőjük szempontjából” – tette hozzá Kiss Andrea.

Az egészséges táplálkozás elsajátítása érdekében a diákok nemcsak az iskolában, hanem otthon is folytathatják a feladatokat az Okos Doboz online felületén
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Tóthné Mess Erika igazgató elmondása szerint az Arany János Általános Iskola tavaly csatlakozott a programhoz, és örömmel vettek részt a szervezésben. „A tavalyi tanév végén kaptuk a felkérést, hogy legyünk bázisiskola, és boldogan mondtunk igent, hiszen az étkezési szokások tudatosítása mindig fontos téma. A diákok nemcsak itt, az iskolában, hanem otthon is folytathatják a feladatokat az Okos Doboz online felületén, ahol izgalmas animációkkal kísért kisfilmek és tesztek várják őket” – mondta.

Az egészséges étkezés tudatosítása mindig fontos téma
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az egészségnap nemcsak tudást adott, hanem egy közösségi élményt is teremtett. A tanárok, diákok, sőt a szülők is bekapcsolódhattak a kihívásokba, amelyek a tanév végén értékes díjakkal zárulnak. „A legjobban teljesítő osztály 50 ezer forintos támogatást kap a kirándulásához, ami további motivációt jelent a gyerekeknek és a szülőknek is” – zárta gondolatait az igazgató.

Ez a kezdeményezés új színt hozott az iskola életébe, és hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek megtanulják: nemcsak az elmét, de a testet is jól kell „etetni” a jó jegyekért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában