Egészségügyi szakmai és módszertani program

3 órája

Tudásmegosztás a dunaújvárosi kórház 662 szakdolgozójának

Kommunikációs tréninget szervezett az Országos Kórházi Főigazgatóság. A szakmai továbbképzésen a dunaújvárosi kórház két munkatérsa is részt vett.

Molnár Emese

Forrás: Szent Pantaleon Kórház

„Komplex egészségügyi szakmai és módszertani program az egészségügyi kommunikációs készségek fejlesztéséhez” címmel szervezett tréninget az Országos Kórházi Főigazgatóság Ápolási és Betegbiztonsági Igazgatósága szeptember 11-én- adta hírül a Szent Pantaleon Kórház annak apropóján, hogy az eseményen a dunaújvárosi intézmény ápolási igazgatója és vezető ápolója is részt vett. Mint arról a dunaújvárosi kórház beszámolt, a professzionális trénerek vezette képzésre minden szakterületről országszerte érkeztek vezető és középvezető szakdolgozók. A fenntartó célja, hogy az ápolási igazgatók, illetve a további résztvevők át tudják adni a megszerzett tudást az intézményekben dolgozó, vezetői pozíciót betöltő szakdolgozóknak.

A Szent Pantaleon Kórház szeptember 25-27. között az osztályvezető főnővérek és helyetteseik, valamint a vezető asszisztensek és helyetteseik számára Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató tartotta meg a kommunikációs tréninget kiscsoportos foglalkozás keretében, amelyen összesen 42 kolléga vett részt. Az ápolási igazgató által kiválasztott vezető szakdolgozók október 1. és november 30. között adják majd át a tréning anyagát a teljes szakdolgozói állománynak, mintegy 662 személynek. 

A képzésnek köszönhetően a szakdolgozók módszertani támogatást kapnak a beteg-szakdolgozó, a szakdolgozó-szakdolgozó, valamint az orvos-szakdolgozó közötti kommunikációs helyzetek megoldásához. Ezenkívül különböző és jól elsajátítható stresszkezelési technikákkal is megismerkedhetnek majd, illetve olyan szituációs gyakorlatokban lesz részük, amelyek a mindennapi életben is gyakori nehézségeket és konfliktusokat okoznak.

A dunaújvárosi intézmény arról is hírt adott, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság felnőttképzésén két kollégájuk is részt vett, Tóth Gábor és Dénes Ferenc, akik sikeres vizsgát követően betegkísérő végzettséget szereztek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában